Loading
Stema Bocșa

Bocșa

  • Populație: ~ 18800 locuitori
  • Tip localitate: Orașe

Orașul Bocșa este situat în județul Caraș-Severin, în sud-vestul României, într-o depresiune de mici dimensiuni din Munții Dognecea, pe cursul râului Bârzava, la 25 km de municipiul reședință de județ Reșița. Declarat oraș în 1960, în prezent Bocșa are aproximativ 18800 locuitori.

Teritoriul localității este locuit din cele mai vechi timpuri după cum o atestă și săpăturile arheologice care au scos la iveală fragmente de obiecte ale Culturii Coțofeni din perioada de tranziție de la Neolitic la Epoca Bronzului (circa 2500 - 2700 înaintea erei noastre). De asemenea aici au fost descoperite și un cimitir și un tezaur din perioada ocupației romane din Dacia. Tezaurul consta din 119 monede imperiale romane.  Se pare că în aceea perioada la Bocșa au fost dizlocate unități ale Legiunii a IV a Flavia Felix.

Actualul oraș Bocșa s-a format în 1960 prin unirea comunelor Bocșa Montană (Bocșa Vasiovei) cu Bocșa Română. Bocșa Montană era atestată documentar din 1437 iar Bocșa Română din 1828 sub numele de Vallach Bogschan.  În 1719 la Bocșa Montană s-a construit primul furnal de turnătorie, ce a stat la baza industriei metalurgice din această zonă.

Cum ajungeți în Bocșa 

Cu autoturismul

Prin DN 58B de la Reșița sau prin DN 59 si DN 58B de la Timișoara

Cu trenul

Prin gara Bocșa aflată pe linia ferată Timișoara - Reșița 

Cu avionul

Prin aeroportul international din Timișoara și de acolo cu mijloace auto 
ref: 19

Comentarii pentru Bocșa


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă