Loading
Stema Oţelu Roşu

Oţelu Roşu

  • Populație: ~ 12814 locuitori
  • Tip localitate: Orașe
  • Localitate: Oţelu Roşu (Localități componente:Cireşa, Mal)

Oraşul Oţelu Roşu este situat în sud-vestul României, în culoarul depresionar Bistra, în aval de confluenţa râului Bistra cu Bistra Mărului, la o altitudine de 250-270 m, în judeţul Caraş-Severin , la 65 km de Reşiţa (reşedinţa judeţului). Declarată oraş în 1960, în prezent localitatea Oţelu Roşu are in subordine administrativă şi localităţile Mal şi Cireşa.

Prima menţiune documentară a localităţii datează din secolul 14 fiind amintită sub numele de Bisthere iar mai târziu în perioada în care Banatul se afla sub administraţie austriacă sub numele de Ohaba-Bistra. În 1768 a fost înfiinţat un regiment de grăniceri iar în 1796 fraţii Anton, Franz si Ferdinand Hofmann (de origine austriacă) înfiinţează primele ateliere de prelucrare a fierului. Colonia intemeiată atunci purta numele de Ferdinandsberg.

Între 1924 şi 1945 localitatea poartă numele de Ferdinand. După terminarea celui de al doilea război mondial Ohaba-Bistra şi Ferdinand se unesc sub numele de Ferdinand-Bistra. În 1948, la 8 iunie localitatea primeşte numele de Oţelu Roşu (nume inspirat de uzina metalurgică din localitate) şi este ridicată la rangul de oraş. După căderea regimului comunist la 14 mai 1992 revine la numele de Bistra pentru scurt timp însă în prezent se foloseşte numele de Oţelu Roşu.

 

Cum ajungeţi în Bistra

Cu autoturismul

Prin DN 68 care leagă localităţile Caransebeş şi Haţeg.

Cu trenul

Prin gara Oţelu Roşu. De la Caransebeş există trenuri personale.

Cu avionul

Prin aeroportul Timişoara şi de acolo cu mijloace auto.

 
ref: 29

Comentarii pentru Oţelu Roşu


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă