Loading
Stema Reşiţa

Reşiţa

Municipiul Reşiţa este situat in sud-vestul Romaniei , in depresiunea omonima, la poalele muntilor Semenic si Dognecea, la 250 m altitudine, pe cursul superior al raului Barzava. Declarat municipiu in 1968 , in prezent are aproximativ 93000 locuitori, 6 localitati in subordine administrativa (Câlnic, Cuptoare, Doman, Moniom, Secu, Ţerova) si este resedinta judetului Caras Severin.

Localitatea Reşiţa exista conform celor mai noi cercetari inca din epoca romana cand aici a existat un puternic castru roman realizat din pamant. Cu toate acestea prima atestare documentara dateaza din secolul 15. Ulterior apare mentionata de mai multe ori sub diferite denumiri precum: Reszinitza, Retsiza, Reschitza, Resicza, Olah Resicza. In secolul 19 este deja un oras infloritor cu o industrie metalurgica moderna care este printre motoarele dezvoltarii nu numai a orasului dar si a intregii tari.

In prezent orasul Reşiţa atrage in special prin zona inconjuratoare reprezentata prin muntii Semenic si Dognecea si statiunile Semenic, Crivaia si Trei Ape dar si prin muzeul locomotivelor cu abur ce exista aici.

 

Cum ajungeti in Reşiţa

Cu autoturismul

Prin DN6 de la Bucuresti si Timisoara cu abatere pe DN58 in localitatea Caransebes. Posibile rute alternative din Timisoara sunt DN59 combinat cu DN58B sau DN6 combinat cu DN58A (din Lugoj).

Cu trenul

Prin gara Resita cu legaturi spre marile orase din zona.

Cu avionul

Prin aeroportul international din Timisoara si de acolo cu mijloace auto.
ref: 24

Comentarii pentru Reşiţa


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Kici
15 November 2009, 21:57
Orasul este frumos numa ca numa la Hotel semenic mai se poate caza lumea, hotelul bistra nu mai functioneaza ce foarte multi ani is 4-5 ani.

Ar fi bine sa fie scos de acolo ca sa nu ia lume teapa
alexandru
17 November 2010, 15:59
am fost in resita este un oras superb curat locuitori sunt foarte primitori si referitor la hotel puteti incerca boreal e un hotel bun si la pret si la servici eu de cate ori ma duc acolo ma cazez vin din bucuresti dar merita zona este minunata orasul este superb

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă