Loading

Localitatea Băişoara este situată in judetul Cluj, la 55 km de Cluj Napoca, pe versantul estic al masivului Muntele Mare (In Munţii Apuseni) la o altitudine de 1385 m. Este atestata documentar inca din anul 1426. Este o destinaţie turistică importantă datorită Staţiunii Muntele Băişorii care se află  pe teritoriul comunei şi care este una dintre destinaţiile preferate de clujeni pentru practiarea sporturilor de iarnă.

Comuna Băisoara este compusa din 9 sate: Băişoara (reşedinţă de comună), Frăsinet, Moara de Pădure, Muntele Băişorii, Muntele Bocului, Muntele Cacovei, Muntele Filii, Muntele Săcelului, Săcel.

Comuna Băişoara are pe teritoriul său staţiunea climaterică Băişoara, foarte populară în rândul clujenilor amatori de sporturi de iarna. Astfel Băişoara  dispune de mai multe pârtii de schii iar datorita celor peste 171 zile cu strat de zapada practicarea schiului se poate face în condiţii ideale.

Pe perioada verii din Băişoara se pot aborda o serie de trasee montane spre Muntele Mare şi spre alte masive din Munţii Apuseni.

Baza da cazare este formata preponderent din vile particulare dar şi câteva pensiuni şi hoteluri.

Cum ajungeti aici

Cu masina

Cu abatere de pe DN1 in apropiere de Cluj Napoca (dupa iesirea inspre Oradea din comuna Floresti) prin localitatile Luna de Sus si Savadisla.

Cu trenul

Prin gara Cluj Napoca si de acolo cu mijloace auto. 

Cu avionul 

Prin Aeroportul international Cluj Napoca si de acolo cu mijloace auto. 
ref: 527

Comentarii pentru Băişoara


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă