Loading

Localitatea Băișoara este situată in judetul Cluj, la 55 km de Cluj Napoca, pe versantul estic al masivului Muntele Mare (In Munții Apuseni) la o altitudine de 1385 m. Este atestata documentar inca din anul 1426. Este o destinație turistică importantă datorită Stațiunii Muntele Băișorii care se află  pe teritoriul comunei și care este una dintre destinațiile preferate de clujeni pentru practiarea sporturilor de iarnă.

Comuna Băisoara este compusa din 9 sate: Băișoara (reședință de comună), Frăsinet, Moara de Pădure, Muntele Băișorii, Muntele Bocului, Muntele Cacovei, Muntele Filii, Muntele Săcelului, Săcel.

Comuna Băișoara are pe teritoriul său stațiunea climaterică Băișoara, foarte populară în rândul clujenilor amatori de sporturi de iarna. Astfel Băișoara  dispune de mai multe pârtii de schii iar datorita celor peste 171 zile cu strat de zapada practicarea schiului se poate face în condiții ideale.

Pe perioada verii din Băișoara se pot aborda o serie de trasee montane spre Muntele Mare și spre alte masive din Munții Apuseni.

Baza da cazare este formata preponderent din vile particulare dar și câteva pensiuni și hoteluri.

Cum ajungeti aici

Cu masina

Cu abatere de pe DN1 in apropiere de Cluj Napoca (dupa iesirea inspre Oradea din comuna Floresti) prin localitatile Luna de Sus si Savadisla.

Cu trenul

Prin gara Cluj Napoca si de acolo cu mijloace auto. 

Cu avionul 

Prin Aeroportul international Cluj Napoca si de acolo cu mijloace auto. 
ref: 527

Comentarii pentru Băișoara


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă