Loading

Cojocna

Comuna Cojocna este situata in judetul Cluj in Câmpia Fizeșului, nu departe municipiul Cluj-Napoca si este alcatuita din satele: Cojocna (reședință de comună), Boj-Cătun, Boju, Cara, Huci, Iuriu de Câmpie, Moriști și Straja. Urmele de locuire de pe teritoriul localitatii dateaza din secolul I inaintea erei noastre aici fiind descoperit un tezaur cu piese din argint. In timpul administratiei romane si in Evul Mediu Cojocna a fost un important centru de exploatare a sarii.

Cojocna este pomenit cateodata si sub numele de Băile Cojocna  deorece beneficiează datorită sărurilor de aici de statutul de statiune balneoclimaterica sezionera de interes local si dispune de ape minerale clorurate si sodice ce sunt extrase din lacurile saline existente aici (Lacul Mare si Lacul Toroc).

Principalele afectiuni tratate sunt: afectiuni reumatismale (artroze, spondiloze, poliartroze, tendinoze), afectiuni ginecologice (cervicite cronice, insuficienta ovariana), endocrine.


ref: 535

Comentarii pentru Cojocna


Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


calin dorgo
29 decembrie 2006
La multi ani cu multa, multa bucurie S-avetzi sarmale si mamaliga-n farfurie Si din beci mai aducetzi o damigeana C-am intrat in Uniunea Europeana! un fost pacient multzumit de bai
dorgo calin
26 iulie 2009, 17:00

Stimati colegi si pacienti,
Puteti beneficia gratuit de cartea trimisa on-line "Salinoterapia la domiciliu" sau "Aurul alb al Transilvaniei" carte scrisa in anul 2005 de catre dr.Dorgo Calin, medic specialist in fizioterapie din Tg.Mures (vezi pe Google) cel care, impreuna cu dl.Nelu Roman (brevet OSIM) a creat prima salina terapeutica de suprafata din lume, dupa un studiu prealabil de 25 de ani.In aceasta carte veti putea afla experienta noastra asupra a 3000 de pacienti cu afectiuni repiratorii si mai ales modalitatea corecta si stiintifica de a construi o salina artificiala cu evidente efecte terapeutice.
Cu stima, dr. Dorgo Calin (calin_dorgo@hotmail.com)
calin
28 martie 2010, 07:35
Stimati colegi,vad ca trebuie sa desfacem damigeana, aveti statiune noua la standarde europene...dar ar mai fi ceva intrebari...

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Calin_dorgo@hotmail.com

Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă