Loading

Fizeșu Gherlii

Comuna Fizeșu Gherlii este situată în Câmpia Fizeșului, pe cursul râului Fizeș, în județul Cluj. Din punct de vedere administrativ este compusă din 4 sate: Fizeșu Gherlii, Bonț, Nicula, Săcălaia. În trecut din această comună a făcut parte si satul Lunca Bonțului insă aceasta s-a desființat din cauza depopulării totale.

Comuna Fizeșu Gherlii este locuită din cele mai vechi timpuri, dovadă fiind relicvele descoperite pe teritoriul comunei. Dintre acestea merită menționate obiectele de bronz ce datează din secolul 9 inaintea erei noastre. Acestea se prezintă sub forma unor cupe, brățări, căldărușe, fibule, vârfuri de arme. Satul reședință de comună, Fizeșu Gherlii este menționat documentar pentru prima dată  în 1230. Pe teritoriul comunei, în satul Nicula se găsește mănăstirea Adormirea Maicii Domnului - unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ortodox din România.

 

Cum ajungeți în Fizeșu Gherlii

Cu autoturismul

Urmați DN 1C de la Cluj Napoca sau dinspre Baia Mare, Dej până la Gherla. Din Gherla un drum asfaltat de 6 km duce în comuna Fizeșu Gherlii

Cu trenul

Prin gara Gherla și de acolo cu mijloace auto. 

Cu avionul 

Prin aeroportul international din Cluj Napoca și de acolo cu mijloace auto 
ref: 2409

Comentarii pentru Fizeșu Gherlii


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


laposi robert jozsef
25 octombrie 2010, 18:21
fizesu gherlii sunt multe locuri de vazut , la magazinulalimenter sopal com srl sunt multe de cumparat si ieftin cu drag haideti la cumparaturi scrie joco la revedere!

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă