Loading

Mărgău

Comuna Mărgău este situata in judetul Cluj, la poalele nord-vestice ale Măgurii Călățele din Munții Apuseni, pe valea râului Henț. Comuna este locuita de aproximativ 1700 persoane si are in subordine administrativa satele: Bociu, Buteni, Ciuleni, Răchițele, Scrind-Frăsinet.

Localitatea menționata documentar pentru prima data in 1408 prezinta un interes turistic mai ales prin satul component Răchițele pe teritoriul căruia se afla una dintre cele mai frumoase cascade din România - Cascada Răchițele numita si Vălul Miresei (vezi pagina satului component Răchițele). 

Cum ajungeti in Mărgău

Cu autoturismul

Prin DN1 de la Cluj Napoca sau Oradea cu abatere spre sud in localitatea Huedin spre Sâncraiu - Mărgău

Cu trenul

Prin gara Huedin si de acolo cu mijloace auto 

Cu avionul 

Prin aeroporturile din Cluj Napoca si Oradea si de acolo cu mijloace auto. 
ref: 2176

Comentarii pentru Mărgău


Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


AME
2 decembrie 2007
Da,in Rachitele ajungi cu masina .Dar sa ajungi in Ciuleni trebuie sa treci prin toate hartoapele si noroaiele.In Margau, Scrind,Rachitele merge masina si ridica gunoiul in Ciuleni numai masina de lapte si a unui margaunat care isi aprovizioneaza magazinul.Oare, cand o sa existe dreptate in Ro.
Lidia Vladescu
12 februarie 2009, 21:00
Prima atestare documentara a comunei este din anul 1342 si date oficiale se gasesc si la biserica din comuna Margau. Parintele Condrea si-a facut lucrarea de licenta cu tema Monografia comunei Margau, care este o lucrare remarcabila, cuprinzand adevarata istorie a acestor locuri. Totodata, un obiectiv turistic este si biserica din comuna Margau, construita din piatra de râu, care se afla pe lista monumentelor istorice nationale. De asemenea, un alt obiectiv poate fi biserica de lemn din Ciuleni. De fapt, fiecare sat apartinator al comunei Margau este un obiectiv turistic intrucat zona este minunata, peisajele sunt de vis, nu e poluare si oamenii sunt Oameni.
bucurestean
14 februarie 2010, 18:33
da, drumul din ciuleni e dezastru, parca nu ar face parte tot din comuna. primarii isi aduc aminte de acesti oameni doar in campanie, ar trebui sa vina televiziunea sa vada ce bine se preocupa edilii si de oamenii izolati

Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă