Loading
Stema Constanța

Constanța

  • Populație: ~ 336000 locuitori
  • Tip localitate: Reședință de județ
  • Localitate: Constanța (Localități componente:Mamaia, Palazu Mare)

Municipiul Constanța este situat in sud-estul Romaniei pe tarmul Marii Negre, fiind resedinta judetului cu acelasi nume si in acelasi timp este principalul port maritim al Romaniei. Declarat municipiu la data de 17 februarie 1968, Constanța are azi peste 336000 locuitori si are in subordine administrativa localitatile Mamaia si Palazu Mare

Orasul Constanța este situat pe locul vechii colonii grecesti Tomis, aceasta fiind intemeiata in secolul 6 inaintea erei noastre de catre colonisti veniti din Milet. Ulterior Tomis a fost atat sub administratie romana (in mai multe perioade) cat si sub cea a dacilor condusi de Burebista. In perioada ocupatiei romane aici a fost exilat marele poet Ovidiu (Publius Ovidius Naso). Orasul primeste numele de Constantia in secolul 4 al erei noastre dupa sora imparatului Constantin cel Mare. Este cucerit apoi de catre turci la sfarsitul secolului XV care ii atribuie numele de Kustenge sau Kustendjeh. Secolele de dominare turceasca se incheie la 23 noiembrie 1878 cand Romania recapata Dobrogea. Urmeaza o adevarata dezvoltare a orasului si reconstructia portului precum si constructia podului peste Dunare de catre Anghel Saligny fapt ce usureaza comunicatiile cu acest important oras al Romaniei. In 1909 este inaugurat portul construit de acelasi Anghel Saligny in prezenta regelui Carol I.

In zilele noastre Constanța este unul dintre cele mai mari orase ale Romaniei, cel mai important port maritim din tara si o destinatie estivala importanta datorita numarului mare de plaje si statiuni din aceasta zona.

 

Cum ajungeti in Constanța

Cu masina

Pe Autostrada Soarelui (cu unele segmente inca in constructie) ce leaga capitala Bucuresti de orasul Constanta

Cu trenul

Prin gara Constanța aflata pe linia Bucuresti - Mangalia

Cu avionul

Prin aeroportul international Mihail Kogalniceanu care este situat in apropiere de Constanța


 

Info utile

Localitati in subordine administrativa: Mamaia, Palazu Mare
ref: 59

Comentarii pentru Constanța


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


calin (pt Constanta si Mamaia)
28 martie 2010, 08:04
Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Calin_dorgo@hotmail.com

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă