Loading
Stema Constanța

Constanța

  • Populație: ~ 336000 locuitori
  • Tip localitate: Reședință de județ
  • Localitate: Constanța (Localități componente:Mamaia, Palazu Mare)

Municipiul Constanța este situat in sud-estul Romaniei pe tarmul Marii Negre, fiind resedinta judetului cu acelasi nume si in acelasi timp este principalul port maritim al Romaniei. Declarat municipiu la data de 17 februarie 1968, Constanța are azi peste 336000 locuitori si are in subordine administrativa localitatile Mamaia si Palazu Mare

Orasul Constanța este situat pe locul vechii colonii grecesti Tomis, aceasta fiind intemeiata in secolul 6 inaintea erei noastre de catre colonisti veniti din Milet. Ulterior Tomis a fost atat sub administratie romana (in mai multe perioade) cat si sub cea a dacilor condusi de Burebista. In perioada ocupatiei romane aici a fost exilat marele poet Ovidiu (Publius Ovidius Naso). Orasul primeste numele de Constantia in secolul 4 al erei noastre dupa sora imparatului Constantin cel Mare. Este cucerit apoi de catre turci la sfarsitul secolului XV care ii atribuie numele de Kustenge sau Kustendjeh. Secolele de dominare turceasca se incheie la 23 noiembrie 1878 cand Romania recapata Dobrogea. Urmeaza o adevarata dezvoltare a orasului si reconstructia portului precum si constructia podului peste Dunare de catre Anghel Saligny fapt ce usureaza comunicatiile cu acest important oras al Romaniei. In 1909 este inaugurat portul construit de acelasi Anghel Saligny in prezenta regelui Carol I.

In zilele noastre Constanța este unul dintre cele mai mari orase ale Romaniei, cel mai important port maritim din tara si o destinatie estivala importanta datorita numarului mare de plaje si statiuni din aceasta zona.

 

Cum ajungeti in Constanța

Cu masina

Pe Autostrada Soarelui (cu unele segmente inca in constructie) ce leaga capitala Bucuresti de orasul Constanta

Cu trenul

Prin gara Constanța aflata pe linia Bucuresti - Mangalia

Cu avionul

Prin aeroportul international Mihail Kogalniceanu care este situat in apropiere de Constanța


 

Info utile

Localitati in subordine administrativa: Mamaia, Palazu Mare
ref: 59

Comentarii pentru Constanța


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă