Loading

Eforie Nord

Statiunea balneoclimaterica de interes general Eforie Nord este localitate componenta orasului Eforie. Statiune se afla la 14 km sud de Constanta la 6-20 m altitudine, pe fasia litorala dintre lacul Techirghiol si Marea Neagra. Orasul Eforie compus din Eforie Nord si Eforie Sud are o populatie de 9300 locuitori si a fost declarata oras in 1933 inainte apartinand de orasul Techirghiol.

Statiunea a fost infiintata in 1894, cand Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti a construit aici un sanatoriu folosit pentru tratarea bolilor reumatismale. Eforie Nord spre deosebire de Efore Sud functioneaza permanent. Majoritatea stabilimentelor balneare au fost realizate intre 1901-1912, emblema statiunii pentru multi ani Hotelul Belona a fost construit in 1936 dupa planurile arhitectului G.M. Cantacuzino iar complexul Europa in 1966 dupa planurile arhitectului C. Lazarescu.

Climatul litoral cu veri calde si ierni blande, calitatile curative ale apei clorurate, sulfatate ale Marii Negre alaturi de apa sarata a lacului Techirghiol (mineralizare de 70-80 g/l) si a namolului sapropelic de pe fundul lacului fac din statiune un loc ideal de tratament.

Principalele afectiuni tratate aici sunt: afectiunile reumatismale inflamatorii si degenerative, afectiuni dermatologice, boli ale sistemului nervos periferic, sterilitate, neurastenie.

Eforie Nord este a doua statiune a litoralului ca marime cu o capacitate de cazare de peste 19000 locuri si cu o plaja lunga de 3 km. Cele doua baze de tratament de aici functioneaza permanent si poseda instalatii pentru bai calde (cu apa sarata concentrata provenita din lacul Techirghiol sau din mare), instalatii pentru impachetari calde cu namol, instalatii pentru tratament ginecologic, cabinete pentru efectuarea de tratament cu Gerovital, Boicil si Pell Amar.

Cum ajungeti in Eforie Nord

Cu autoturismul

Prin DN39 (E87) de la Mangalia sau Constanta

Cu trenul

Prin gara Eforie Nord pe linia Bucuresti - Constanta - Mangalia

Cu avionul

Prin Aeroportul International Mihai Kogalniceanu din Constanta apoi mijloace auto pana in statiune.
ref: 62

Comentarii pentru Eforie Nord


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Mihaela
28 februarie 2013, 06:09
Inainte de `89 era foarte frumos .Fotografia de mai sus este din acea perioada .

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă