Loading

Baraolt

Orasul Baraolt este situat in judetul Covasna, in Depresiunea Baraolt, la aproximativ 500 m altitudine, pe cursul raului Baraolt. Declarat oras in 1968, in prezent Baraoltul are 10300 locuitori si 5 localitati in subordine administrativa  (Biborțeni, Bodoș, Căpeni, Micloșoara, Racoșul de Sus).

Prima mentionare documentara a localitatii Baraolt dateaza din 1224 dintr-o scrisoare de donatie a lui Endre II. In prezent este un punct de tranzit spre zona turistica a Vârghișului (Peștera de la Mereni, Cheile Vârghișului) sau spre statiunea apartinatoare Biborțeni. Daca aveti timp puteti vizita biserica fortificata din localitate care se impune ca singurul obiectiv turistic major de pe teritoriul orasului Baraolt.

Cum ajungeti in Baraolt

Cu autoturismul

Prin DN 12 de la Sfântu Gheorghe cu abatere pe DJ 122 in dreptul localitatii Micfalău 

Cu trenul

Prin gara Augustin de pe linia Brașov - Sighișoara. Atentie! Nu toate trenurile opresc in gara Augustin ci doar cele personale si acceleratele care circula ziua. 

Cu avionul 

Prin aeroportul din Târgu Mureș si de acolo cu mijloace auto. 
ref: 12

Comentarii pentru Baraolt


Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


cicort constantin
16 noiembrie 2008
as dori sa primesc prin posta multe delalii despre com augustin jud. covasna pe net prea putine gasesc astept un raspuns prin posta adresa mea este cale bucuresti nr.33 bl.33 sc.a ap.11 ast un raspuns tel . 0753786170
danna
3 decembrie 2009, 19:59
NU AM FOST DAR URMEAZA SA MERG CACI O SA FACEM PARTENERIAT CU SCOALA DE ACOLO.ASTEPT MULT MOMENTUL IN CARE VOI AJUNGE ACOLO CACI O SA STAM 3 ZILE.=)):))
cosmo
5 noiembrie 2010, 16:07
Baraoltul e un oras prea plictisitor!
Marian
24 august 2011, 20:29
salut oamani buni las si eu un mesaj pe pagina voastra cu gadul de a vedea unul din acei locuitori care stau pe langa Baraolt adica sa fiu mai explicit in Racoșul de Sus . Omani buni am acolo chiar la intrare in racos exact cum treci podul acela sunt niste case prima casa deacolo de langa pod a copilarit taicameo .. si in prezent sper ca mai e locuibila pentru ca stiam ca mai sta bunica mea iuliana verisoarele mele si unchi iosca matusa morico in fine .. mai oameni buni am 25 de ani si sincer sa va zic nu iam mai vazut de la varsta de 9 ani :( exact dupa ce mia murit tata :( mie dor de ei fff dor de ei .! daca stiti careva sau stati in zona si aflati vreun numar de telefon rog fain pe toata lumea care viziteaza acest site sa ma contacteze de urgenta id rapsbestof24 sau posteaza aici pe site ms all si scz pentru lungul meu mesaj

Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă