Loading

Bixad

  • Tip localitate: Comune

Comuna Bixad este situata in judetul Covasna.

 

Info utile

Comuna Bixad s-a format prin desprinderea satului Bixad din comuna Malnaș. Aceasta desprindere a fost oficializata prin legea nr. 84 din aprilie 2004.
ref: 2116

Comentarii pentru Bixad


Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Peter Janos
12 octombrie 2007
Comuna Bicsad ulterior Bixad a existat cu sute de ani inaintea localitati Micfalau (Mikoujfalu)un sat nou si dupa nume.Desteptii lui Stefan Gheorghiu au mutat primaria la mijloc si cu pimaria tinetiva bine BIBLIOTECA LOCALITATII cu 2000 de fumuri.Sa-i ierte al de sus.
Farkas Janos
16 decembrie 2007
Cele peste 30 de izvoare minerale, defilelul Oltului, frumusetea muntilor acoperiti cu paduri de fag si conifere, apropierea de Tusnad Bai, lacul Sfanta Ana, turbaria Mohos, Baile Balvanyos, Ozunca Bai fac din Bixad - Olt o comuna cu importanta turistica nu numai locala ci si nationala.
calin
26 martie 2010, 09:24
"Din cele 30-35 de izvoare minerale, cobori 20 m de la Motelul Hotarului si iei apa din izvorul Carpitus. O localinica imi spune...din atatea izvoare ar trebui una sau doua zile de claca ceausista si am reface vechile bai, dar...a trebuit sa vina o asociatie din Ungaria sa ne refaca un bazin cu apa minerala. (Kert es Tajepito)".

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renastreea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor.Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona? –
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),,
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propouneri
V-as fi foarte recunoascator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare), Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) sa afirme ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin

Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă