Loading

Moroieni

  • Tip localitate: Comune

Localitate in judetul Dambovita.


ref: 279

Comentarii pentru Moroieni


Afisez rezultatele 0-9 dintr-un total de 9
  • 1


isac ana
11 November 2006
Comuna moroieni este a%u015Fezat%u0103 în depresiunea Moroieni .Este o comun%u0103 frumoas%u0103 cu numeroase obiective turistice cum ar fi :
- pe%u015Ftera Ialomi%u0163ei
- Casa memorial%u0103 Ion cior%u0103nescu
aici se g%u0103se%u015Fte cea mai veche hidrocentral%u0103 de mare putere cea a existat în România Che Dobre%u015Fti
leotescu georgian
19 January 2009
Cand vreti sa uitati de toate si sa aveti o vacanta de neuitat mergeti in MOROIENI localitate situata intre targoviste si sinaia pe dn71 si v-eti descoperi o parte din ce e mai frumos in tara noastra:natura.
marius stana
1 April 2009, 00:00
comuna moroieni este asezata pe cursul superior al riului ialomita, intr-un cadru natural de vis, unde privirea sfinxului coboara cu blindete peste casele frumos construite si livezile pline de pomi fructiferi, dovada a bunastarii si bunului gust. Abia atunci cind reusesti sa ajungi pe aceste locuri, incarcate de istorie si pline de viata, realizezi ca esti legat de acestea printr-un cordon ombilical ce vine de la divinitate si se termina in infinitul cerului si dincolo. Aerul, natura si oamenii se afla intr-o simbioza continua, iar soarele mingiie cu razele sale gradinile gospodarilor.
Catalina Vasile
30 August 2009, 02:35
Comuna Morieni este formata din 2 sate mari, Moroieni si Glod
primul format din munteni al doilea din rommi dar de buna credinta, muncitori si nescandalagii.
Este situata la poalele muntilor Bucegi la confluenta raului Ialomita cu raul Ialomicioara.
Ce se poate spune despre Moroieni??!!!
Aer curat, oameni muncitori, peisaj de vis, paduri de fag si brad frumoase si sanatoase, Surse putine de turism, poate doar un turism catre padurile si izlazurile pline de liniste si animalele satenilor
Ce este mai rau??!!
Dupa anul 2000 ca in multe alte localitati de la tara, a patruns lipsa locurilor de munca, neorganizarea zootehniei, saracia! Aceasta din urma a adus pe chipul oamenilor deznadejdea, tristetea, frica grijii de maine!
Conducerea Comunei Moroieni nu au facut nimic alceva aici decat sa vorbeasca frumos cu oamenii dar in rest nu a facut demersurile investiilor in aceasta zona a unor firme de mobila de triat piata nisip si alte posibile afaceri specifice zonei. Acestea se fac dezorganizat pe baza de cunostinte relatii pe linie de partid...ceva normal pentru Romania
Daca mergeti in plimbare aici puteti vizita:
- Drumul spre taberele Caprioara, Cerbul, Vanatorul
- Lacul Dobresti (artificial)
- Motelul Moroieni (cu specific Brancovenesc)
- Satul de tigani Glod
- Satul Muscel si drumul spre el (4x4 pentru aceasta)
- Izlazurile din partea stanga cum urcati spre Sinaia
- Zona bune de mers la picnic pe drumul spre Sinaia
ALIS
20 December 2009, 12:15
ce sa zic eu sunt din moroieni.o localitate mai frumoasa decat toate.chiar decat bucuresti.aer curat,ce mai vrei?
marius stana
3 April 2010, 19:42
03.04.2010, ajunul Sfintelor Paşti

mi- e dor de locurile unde m-am născut, de oamenii acelor locuri şi de tot ce înseamnă satul meu natal. Se spune că-n ajun de sărbătoare este bine ca gospodarul să se odihnească şi să se pregătească să - L primească în case şi în suflete pe Fiul lui Dumnezeu. Nimeni nu se pricepe mai bine să facă acest lucru decât gospodarii din Moroieni. Încerc să fiu alături de consătenii mei în aceste clipe şi să le urez un Paşte fericit şi multe zile senine, fiindcă le merită. Lumina sfântă să- i găsească mai buni şi mai împliniţi! Mi-e dor de slujbele de la biserică din serile deniilor,de glasul fără pereche al preotului mereu tânăr al locurilor ( părintele Chiţescu, în faţa căruia mă plec cu recunoştinţă şi respect), de colegii de şcoală care au plecat în toate zările pentru un trai mai bun, de prietenii din copilărie şi nu în ultimul rând de profesorii care mi-au călăuzit paşii în tainele învăţării... un gând bun pentru fiecare şi să dea Domnul să vină şi zile mai bune. Iar pentru cei care se află în trecere prin comuna noastră şi pentru cei care sunt în vizită la prieteni sau rude să nu uite că se află într-un loc binecuvânta de Dumnezeu, unde încă se mai simte aerul curat al dimineţilor şi unde încă mai există zîmbet în priviri şi bunătate în suflete... Să nu uitaţi să întrebaţi de brânza de burduf de la Muscel ( de brânza afumată, la fel de gustoasă), de pastrama de oaie şi de ţuica de prune specifică locului! Vă doresc la toţi ,, Un Paşte fericit!".
arina
3 May 2010, 21:02
Am fost si noi la Moroieni ,mai exact la Muscel ! Stim cei cascavela si tuica de Muscel.Stim si iubim oamenii din Muscel.Ne ducem cat de des putem si daca n ar fi asa o nenorocire de drum , ne=am duce in fiecare wkend.Viata acestor oameni ar fi alta daca domnul Primar s-ar sinchisi un pic de nevoile lor.Dar NU! El vrea sa mute catunul , nu sa le faca drum si sa-i lase sa traiasca in fericirea pe si-au cladit o acolo, in varf de munte.Dumnealui nu-i pasa !
cloverfest
21 August 2010, 15:12
lucrurile se schimba... muscelul nu se lasa usor
www.cloverfest.com
daniela
2 September 2010, 22:59
am fost de atatea ori la moroieni si va pot spune k este nemaipomenit de frumos...e ceva de vis...oameni mai prietenosi k acolo n-am mai vazut.dak aveti norocul sa cunoasteti pe cineva care locuieste in moroieni puneti-va toata baza in el pt k va stii cu siguranta unde sa va duc...imi e dor de locurile acelea pe care e posibil sa nu le mai vad curand:*

Afisez rezultatele 0-9 dintr-un total de 9
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii