Loading

Borsec

  • Populație: ~ 3100 locuitori
  • Tip localitate: Orașe

Statiunea balneoclimaterica de interes general cu functionare permanenta Borsec se afla in judetul Harghita, in depresiunea Borsec, la o altitudine de 870 m, intre Muntii Giurgeu si Muntii Bistritei. Borsec a fost declarat oras in anul 1956 dari este atestat documentar inca din anul 1594, are astazi 3100 locuitori si este cunoscuta in principal pentru apa minerala de masa Borsec imbuteliata aici. Imbutelierea acesteia a inceput inca din anul 1805.

Apele minerale de la Borsec sunt bicarbonatate, carbogazoase, calcice, magneziene, hipotone, alcalino-feroase.Recunoasterea internationala a valorii terapeutice a apelor minerale a fost confirmata prin acordarea unor distinctii: Medalia de merit a targului international de la Viena (1873), Medalia de argint la expozitiile de la Berlin si Trieste (1876).

Statiunea Borsec dispune de un bioclimat montan specific cu efect stimulent, aer reconfortant (pur si ozonat), si este indicat pentru tratarea afectiunilor cardiovasculare, endocrine, afectiuni ale tubului digestiv si afectiuni hepato-biliare.

Tratamentul in statiunea Borsec este posibil doar pe cont propriu la pensiunile existente in statiune datorita starii de degradare a bazei de tratament vechi.

Cum ajungeti in Borsec

Cu masina

Prin DN12 Brasov-Toplita si de acolo DN15 pana in statiune.

Cu trenul

Prin gara Toplita iar de acolo cu mijloace auto pana in statiune

Cu avionul

Prin aeroportul international Targu Mures si de acolo cu mijloace auto.
ref: 602

Comentarii pentru Borsec


Afisez rezultatele 0-7 dintr-un total de 7
  • 1


razvana rimbasiu
20 March 2007
Nu induceti oamenii in eroare, Domnilor!!! Baza de tratament din Borsec nu doar ca este o ruina, este distrusa complet, din ea ramanand doar niste pereti dezgoliti de tencuiala si moloz si cabluri pe jos, policlinica este complet prasite, iar splendidele vile care au consacrat statiunea, par a fi bantuite de stafii. Niste familii de rromi, ce au ocupat abuziv 1-2 vile, si cativa localnici rataciti constituie populatia e pare a se reduce la aprox. 50 de oameni a unei statiuni care a fost poate mai frumoasa decat Sinaia, Poiana Brasov sau Predeal. Am simtit o reala durere la vederea "Ghost-town"-ului care a fost odata Borsecul, si nu mai putin intensa ne-a fost revolta fata de ignoranta si indiferenta fata de acest paradis pierdut. Informatiile gasite pe site-uri sunt departe, foarte departe de realitate, si nu am putut gasi absoluti nici o explicatie a cauzei acestui dezastru. Ne pare rau ca nu putem atasa niste poze din excurisa pe care am facut-o in aceasta dimineata (20.03.07) in statunea Borsec!!!! Poate ne dati niste indicatii despre cum am putea realza acest lucru!
ioana mardere
29 October 2007
borsecul este extraordinar daca doresti liniste si sanatate nu ezita sa mergi nu conteaza starea de degradare care este .poate cineva va avea griga sa faca sa fie borsecul care a fost o data , poate se va gasi cineva sa dea viata statiuni .ar fi pacar sa se piarda asemenea frumuseti
megyerimariana
6 July 2009, 12:28
borsecul este statiunea mea de suflet,,,ma cuprinde nostalgia cand vorbesc de el,de la varsta de 3 ani am mers in fiecare an acolo,am fost un copil care cunosteam toate potecile si acum le vad cu ochii inchisi,am 27 de ani,nu am fost in ultimii 9 ani acolo,dar imi doresc sa ajung din nou,poate vara asta,este ceva mirific,este adevarat toate vilele sunt distruse nu mai este nimic omenesc acolo,,,daca ar vedea autoritatile acolo ar trebui sa se investeasca,nu in alte prostii nefolositoare mai ales ca sunt atatia omaneni care au nevoie de liniste,relaxare,,,ceea ce acolo poti gasi,mai ales ca de acolo vine apa minerala care este cunoscuta in toata lumea...merita vizitata statiunea!!!si nu luati in seama cum arata ci la ce este folositoare,,,
vio
3 October 2009, 20:42
Intradevar,am fost si eu acum o luna in statiune.Eram in trecere.Am fost cazat la pensiunea Roua Borsec impreuna cu familia unde mi s-a oferit niste conditii foarte bune.
Din pacate statiunea pe ansamblu ar trebui sa arate mult mai bine-sunt niste cladiri care par parasite,se vede ca statiunea nu este pe ordinea de zi a Elenei Udrea.Pacat,pt ca este o zona foarte frumoasa.
LIVIU
31 January 2010, 02:11
Intradevar este si arata ca o ruina dar este atata de curat aerul de nu iti vine sa intri in casa.am fost acolo si merg pe fiecare an intentionez sa devin localnic.pentru acest lucru am si cumparat un teren pe care am construit momentan o casa de vacanta sa pot merge cu familia.Dar va spun cinstit merita sa mergi si cu un cort sa stai in chemping orice sa respiri acel aer si mai nou s-a deschis un mic parc de tratament naturist al circulatiei periferice la maini si picioare cu apa din zona izvoare care sunt benefice pentru corpul uman.Acest parc este construit de voluntari pentru toata lumea de oriunde din acest colt de lume.cu speranta ca nu v-am stresat va invit sa faceti o scurta dar placuta campare in acel colt de rai.
alexandru
8 March 2010, 08:27
Pacat, mare pacat ca aceasta minunata statiune nu este mai aproape(geografic) de Bucuresti, asa poate ar atrage atentia guvernantilor, in special d-nei Udrea, care "trambiteaza" sus si tare ca doreste promovarea turismului in Romania. Sunt prahovean, dar o spun cu toata convingerea ca toate statiunile de pe valea Prahovei nu se compara cu aceasta bijuterie pe care natura ne-o ofera. D-na Udrea ar trebui sa vada vilele din Borsec ajunse in stadiu de "religve", ar trebui sa parcurga cu masina traseul Reghin-Toplita-Borsec, si apoi sa se mai gandeasca la o promovare a turismului in Romania. Turism in Romania nu inseamna numai Valea Prahovei, Predeal si Poiana Brasov, unde gasesti proprietati la o marea parte a guvernantilor fosti, actuali si, mai mult ca sigur, viitori.
Asemeni Borsecului mai sunt foarte multe statiuni din tara asta binecuvantata de Dumnezeu dar batjocorita de oameni, statiuni pentru care altii ar da foarte mult sa le aiba(vezi Herculane, Moneasa,etc). Sau poate exista vre-un interes, cine stie?
calin
26 March 2010, 06:23
Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin

Afisez rezultatele 0-7 dintr-un total de 7
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă