Loading

Praid

Statiunea balneoclimaterica sezoniera de interes local Praid este situata in judetul Harghita, la 9 km de Sovata (Jud. Mures) in Depresiunea Praid la o altitudine de 580 m, pa valea raului Tarnava Mica. Prima mentiune documentara referitoare la exploatarea sarii dateaza din anul 1405 iar astazi comuna Praid (cu 6 sate componente) numara 7070 locuitori.

Statiunea Praid dispune de un climat specific de adapost cu veri racoroase si ierni reci. Precipitatiile sunt peste medie insumand 800 mm anual. Datorita situarii intr-o depresiune statiunea este ferita de vanturile puternice.

Climatul alaturi de apele minerale (sodice de mare concentratie - 200 g/l, mezo si hipotermale) reprezinta factori de cura in tratarea afectiunilor respiratorii (astm, bronsita cronica, rinite, sinuzite, silicoza, emfizem pulmonar, bronsiectazie (fara hemoptizie), afectiunilor reumatismale degenerative si a celor ginecologice.

O incapere de mari dimensiuni a minei aflata la o adancime de 120 de m de suprafata este amenajata in scopul tratamentului afectiunilor respiratorii. Transportul pana in aceasta locatie se realizeaza printr-o galerie cu autobuzul. Aici pacienti petrec 4-5 ore conform indicatiilor medicului timp in care pot vizita mina, pot participa la slujbe in capela ecumenica amenajata in mina, sa admire galeria de arta din mina. Exista tot aici terenuri de joaca pentru copii, mese de ping-pong si un bufet unde puteti sa savurati ceaiuri din plante medicinale, cafea sau o gustare. Tratamentul efectiv consta din inhalarea aerului din mina.

Cum ajungeti in Praid

Cu masina

Statiunea Praid se afla pe DN13A Odorheiu Secuiesc - Targu Mures

Cu trenul

Statiunea dispune de o gara pe linia feroviara Blaj-Praid

Cu avionul

Prin aeroportul international Targu Mures si de acolo cu mijloace auto.
ref: 616

Comentarii pentru Praid


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă