Loading
Stema Deva

Deva

Municipiul Deva este situat in partea central-vestica a Romaniei la poalele Muntilor Poiana Rusca, in culoarul Muresului si este resedinta judetului Hunedoara. Populatia orasului este de aproximativ 75000 de locuitori si are in subordine localitatile: Santuhalm, Archia, Barcea Mica si Cristur.

In perimetrul orasului exista urme de asezari neolitice apartinand culturii Cotofeni iar pe Dealul Cetatii exista o cetate construita in secolul 13 (mentionat la 1269 sub numele de Castrum Deva). Pe parcursul secolelor aceasta cetate a fost fortificata de mai multi domnitori printre care si Iancu de Hunedoara ceea ce a dus la amplificarea importantei acestuia. In 1849 cetatea a fost distrusa datorita exploziei depozitului de munitii ce exista acolo.

Astazi Deva este un important centru economic si cultural dar si sportiv prin faptul ca aici isi are cantonamentul lotul national de gimnastica feminina a Romaniei.

Cum ajungeti aici

Cu masina

Dinspre Bucuresti fie prin Targu Jiu pe DN 66 fie prin Sibiu pe DN 7, dinspre Timisoara pe DN 7 iar dinspre Cluj Napoca pe DN1 respectiv DN7.

Cu trenul

Prin statia de cale ferata Deva.

Cu avionul

Prin aeroportul international din Timisoara si de acolo cu mijloace auto sau feroviare.
ref: 590

Comentarii pentru Deva


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă