Loading
Stema Amara

Amara

  • Populație: ~ 7750 locuitori
  • Tip localitate: Orașe
  • Localitate: Amara (Localități componente:Amara Nouă)

Localitate in judetul Ialomita la 7 km nord-vest de Slobozia si la 125 km de Bucuresti. Are in componenta si localitatea Amara Nouă.

Este o statiune balneoclimaterica cunoscuta situata pe malul nord-vestic al lacului Amara, la o altitudine de 30 m. Factorul curativ cel mai important al statiunii este namolul sapropelic din lac care este folosit inca din 1900. Printre factori naturali curativi mai pot fi amintiti: apa sulfatata, clorurosodica a lacului Amara, apa minerala de sonda sulfuroasa, sulfatata, bicarbonatata hipotona, sodica.

Indicatii terapeutice: afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni reumatice degenerative, ginecologice, dermatologice.

Statiunea dispune de instalatii pentru bai calde la vane si bazine cu apa provenita din lac, instalatii pentru bai calde si impachetari cu namol, amenajari pentru ungeri cu namol rece.

Climatul este continental de campie, cu veri calduroase si ierni reci.

Cum ajungeti in Amara

Cu autoturismul

Urmand drumul european E15 de la Bucuresti sau de la Constanta sau DN 21 de la Braila sau Calarasi.

Cu trenul

Prin gara Slobozia Veche sau Ploiesti sud apoi cu mijloace auto pana in statiune.

Cu avionul

Prin aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si de acolo cu mijloace rutiere si feroviare

 

Info utile

Declarat oras prin legea nr. 83 din 05.04.2004
ref: 294

Comentarii pentru Amara


Afisez rezultatele 0-6 dintr-un total de 6
  • 1


MARY
12 October 2008
NU AM GASIT NICAIERI CE SUPRAFATA ARE AMARA.
Simo Simo
19 May 2009, 11:54
altitudine 30 m

http://www.tourismguide.ro/html/orase/Ialomita/Amara/index.php
Irina
21 May 2009, 22:55
Asi dorii sa aflu si eu de unde pot primi anumite informatii despre Statiunea Amara. M-ar interesa mai exact harta Amarei, si anumite informatii mai exacte legate de turismul din Amara.
Astept un raspuns cat mai urgent, daca se poate...va multumesc frumos!
calin
26 March 2010, 20:29
Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin
rodyk
10 November 2010, 17:11
daca citeste cineva asta va rog mult sa-mi scrieti. vreau sa stiu totul despre locul asta:lacul amara. vreau sa stiu miturile lui sau tot ce este specific sau mai ales ce este anormal. astept raspuns. va rog. multumesc. e-mail: kiss_sweetrody2009@yahoo.com
Total-Turism.ro
7 May 2016, 02:38
Doua hoteluri de 3 si 4 stele, cu oferte pentru toate gusturile si buzunarele, va asteapta daca vreti sa vizitati statiunea:

http://www.total-turism.ro/cazare/judetul-ialomita/amara/hotel-parc.569

http://www.total-turism.ro/cazare/judetul-ialomita/amara/hotel-dana.568

Afisez rezultatele 0-6 dintr-un total de 6
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii