Loading

Slobozia

  • Populație: ~ 56000 locuitori
  • Tip localitate: Reședință de județ
  • Localitate: Slobozia (Localități componente:Bora, Slobozia Nouă)

Municipiul Slobozia este situat in sudul Romaniei, in judetul Ialomita, in Campia Baragan, la o altitudine de 10-35 m, pe cursul raului Ialomita. Declarat municipiu in 1979, in prezent are aproximativ 56000 locuitori, doua localitati in subordine administrativa (Bora, Slobozia Nouă) si este resedinta judetului Ialomita.

Teritoriul orasului este locuit din cele mai vechi timpuri dupa cum o atesta si vestigiile descoperite aici. Acestea dateaza din Neolitic si apartin Culturii Boian. Prima mentionare documentara a localitatii Slobozia dateaza din 1614 intr-un document emis de domnul Radu Mihnea la Targoviste. Unul din numele sub care este mentionat in trecut este cel de Slobozia lui Ianache, nume ce se pare a fi datorat faptului ca aici isi avea resedinta postelnicul Ianache Caragea

In secolele ce urmeaza localitatea creste incert dar sigur si devine un important targ unde se intalneau mai ales negustorii de vite, aici fiind organizate 3 targuri anuale. Mai tarziu un impuls important in dezvoltarea localitatii il reprezinta construirea caii ferate Bucuresti - Tandarei.

In prezent municipiul Slobozia este cel mai important oras al judetului Ialomita fiind un centru economic si cultural de prima importanta in aceasta zona a Romaniei.

 

Cum ajungeti in Slobozia

Cu autoturismul

Prin DN2/DN2A de la Bucuresti 

Cu trenul

Prin gara Slobozia aflata pe linia Bucuresti - Tandarei - Faurei - Braila

Cu avionul 

Prin aeroporturile din Bucuresti si de acolo cu mijloace auto. 
ref: 299

Comentarii pentru Slobozia


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Hagianu Alexandrina
15 februarie 2007
Mai multa reclama pentru satul de vacanta Hermes alias Dallas cit si pentru reproducerea la scara mai mica a turnului Eiffel nu cred ca ar strica!Baraganul cu istoria lui,poate impresiona orice european dar si cu bogatiile si frumusetrea lui.Multumesc celor care o vor face cit si celor care ma citesc.

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă