Loading

Baia Sprie

In stiri si pe blog

Pe forum

Orasul Baia Sprie (FelsÅ‘bánya - in limba maghiara, Mittelstadt - in limba germana) este situat in judetul Maramureș, la poalele Munților Gutâi, pe valea raului Săsar, la 500 m altitudine, la o distanta de 10 km de municipiul Baia Mare. Localitatea Baia Sprie are aproximativ 15800 locuitori si trei localitati in subordine administrativa (Chiuzbaia, Satu Nou de Sus, Tăuții de Sus).

Asezarea Baia Sprie este atestata documentar din anul 1329 sub numele de Medius Mons, mai tarziu in 1384 figurand ca si Medii Montis iar in 1390 ca si FelsÅ‘bánya. In 1523 este deja mentionat ca si oppidum.

Dezvoltarea orasului este strans legata de existenta unor bogate zacaminte de metale pretioase (aur, argint). De altfel si numele Baia Sprie pare sa derive din conditiile grele de minerit din minele de aici - Baia insemnand mina iar Sprie se deriva din latinescul Asper care inseamna aspru.

In prezent orasul Baia Sprie este un oras dinamic in plina dezvoltare si cu o serie de obiective turistice care nu trebuie sa lipseasca din itinerarul dvs. prin Maramureș, cum ar fi Stațiunea Mogoșa, Stațiunea Șuior, Lacul Albastru.

 

Cum ajungeti in Baia Sprie

Cu autoturismul

Prin DN 18 de la Baia Mare (10 km) sau Sighetu Marmației

Cu trenul

Prin gara Baia Mare si de acolo cu mijloace auto.

Cu avionul

Prin aeroportul din Baia Mare si de acolo cu mijloace auto
ref: 625

Comentarii pentru Baia Sprie


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă