Loading

Borșa

  • Populație: ~ 27100 locuitori
  • Tip localitate: Orașe
  • Localitate: Borșa (Localități componente:Băile Borșa)

Statiunea balneoclimaterica si de odihna Borșa se afla in nordul Romaniei in judetul Maramureș, la poalele Muntilor Rodnei la 850 m altitudine. Localitatea Borșa este mentionata pentru prima data in anul 1365 iar in 1968 este declarat oras, in zilele noastre are 27100 locuitori.

Complexul turistic Borsa aflat la in apropiere de oras beneficieaza de o clima propice atat tratamentului cat si practicarii sporturilor de iarna. Aerul este curat, lipsit de alergeni si puternic ozonizat. Sunt prezente si izvoare de ape minerale bicarbonatate, calcice, magneziene, feruginoase folosite in tratarea afectiunilor renale si a cailor urinare.

Complexul turistic Borșa este un loc ideal de petrecere a vacantelor atat vara (se pot practica drumetiile existand in acest sens poteci marcate) cat si iarna stratul de zapada mentinandu-se pana tarziu in primavara. Exista numeroase partii de schii de diferite grade de dificultate precum si o trambulina naturala (113 m) pe care se pot efectua sarituri cu schiurile. Instalatiile de transport pe cablu includ linii de teleferic si teleschii ce leaga statiunea cu vf Runcu Stiolului (1611 m).

Cum ajungeti in Borșa

Cu autoturismul

Prin DN18, Baia Mare-Sighetul Marmatiei-Borșa sau DN17 + DN18 Suceava-Pasul Prislop- Borșa sau DN17C + DJ186 Bistrita-Nasaud-Borșa.

Cu trenul

Prin gara Vișeu apoi cu mijloace auto.

Cu avionul

Prin aeroportul international de la Cluj Napoca si de acolo cu mijloace auto sau feroviare.

 
ref: 630

Comentarii pentru Borșa


Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


RODICA
29 iulie 2007
AM VAZUT MULTE LOCURI IN TARA TOATE AU FOST FRUMOASE DAR BRASOVUL SI BORSA MA-AU FACUT SA MAI VIN SA LE VIZITEZ. PENTRU MINE BORSA ESTE UNUL DIN LOCURILE DE VIS NU AM MAI VAZUT BRAZI ASA FRUMOSI CA LA BORSA AVEM O TARA SUPER DE FRUMOASA DAR MAI TREBUIE LUCRAT LA TURISMUL NOSTRU AM FOST DEZAMAGITA LA CAZARE CARE CRED EU CA A PROFITAT DE AGLOMERATIA DE TURISTI SI A FOLOSIT PRETURI CAM PIPARATE PACAT NU STIU DACA VOI REVENI
andreea
26 septembrie 2008
e super la borsa am fast merita sa mergeti
Adrian Preda
14 august 2011, 12:43
Am fost la Borsa, a fost superb, avem tara frumoasa, drumuri de doi bani, dar merita, ai ce vedea:Cascada Cailor, Cimitirul Vesel(100km), Sapanta Peri cea mai inalta biserica de lemn din lume 78M, Manastirea Barsana SI MULTE ALTELE. Adrian Preda din PITESTI- Arges

Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă