Loading

Ocna Șugatag

  • Populație: ~ 4500 locuitori
  • Tip localitate: Comune

Statiunea balneoclimaterica de interes local Ocna Șugatag se afla in judetul Maramures, la 20 km de Sighetul Marmatiei, la 490 m altitudine la poalele muntilor Tibles-Gutai. Statiunea cu functionare permanenta este parte componenta a comunei Ocna Șugatag alcatuita din 4 sate cu o populatie de aproximativ 4500 locuitori.

Localitatea este mentionata documentar pentru prima data in 1355, fiind un important loc de extragere a sarii. Odata cu incetarea exploatarii apele s-au infiltrat si au provocat prabusirea tavanului minei si astfel au aparut lacurile cu apa sarata pentru care localitatea este renumita.

Alaturi de apele minerale sodice si clorurate cu o concentratie ridicata (119 g/l), climatul specific de depresiune intramontana cu veri racoroase si ierni reci constituie un factor de cura important.

In statiunea Ocna Șugatag se trateaza afectiunile reumatismale degenerative si abarticulare, afectiuni neurologice periferice (pareze, sechele dupa polineuropatii), afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite).

Baza de tratamant din Ocna Șugatag permite efectuarea unor bai calde in cada, electroterapie, hidroterapie, termoterapie, aerohelioterapie si masaj medical.

Cum ajungeti in Ocna Șugatag

Cu masina

Cu abatere de pe DN18 Baia Mare - Sighetul Marmatiei in dreptul localitatii Harnicesti.

Cu trenul

Prin statia de cale ferata Sighetul Marmatiei si de acolo cu mijloace auto

Cu avionul

Prin aeroportul Cluj Napoca sau Satu Mare si de acolo cu mijloace auto.
ref: 638

Comentarii pentru Ocna Șugatag


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă