Loading

Ocna Șugatag

  • Populație: ~ 4500 locuitori
  • Tip localitate: Comune

Statiunea balneoclimaterica de interes local Ocna Șugatag se afla in judetul Maramures, la 20 km de Sighetul Marmatiei, la 490 m altitudine la poalele muntilor Tibles-Gutai. Statiunea cu functionare permanenta este parte componenta a comunei Ocna Șugatag alcatuita din 4 sate cu o populatie de aproximativ 4500 locuitori.

Localitatea este mentionata documentar pentru prima data in 1355, fiind un important loc de extragere a sarii. Odata cu incetarea exploatarii apele s-au infiltrat si au provocat prabusirea tavanului minei si astfel au aparut lacurile cu apa sarata pentru care localitatea este renumita.

Alaturi de apele minerale sodice si clorurate cu o concentratie ridicata (119 g/l), climatul specific de depresiune intramontana cu veri racoroase si ierni reci constituie un factor de cura important.

In statiunea Ocna Șugatag se trateaza afectiunile reumatismale degenerative si abarticulare, afectiuni neurologice periferice (pareze, sechele dupa polineuropatii), afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite).

Baza de tratamant din Ocna Șugatag permite efectuarea unor bai calde in cada, electroterapie, hidroterapie, termoterapie, aerohelioterapie si masaj medical.

Cum ajungeti in Ocna Șugatag

Cu masina

Cu abatere de pe DN18 Baia Mare - Sighetul Marmatiei in dreptul localitatii Harnicesti.

Cu trenul

Prin statia de cale ferata Sighetul Marmatiei si de acolo cu mijloace auto

Cu avionul

Prin aeroportul Cluj Napoca sau Satu Mare si de acolo cu mijloace auto.
ref: 638

Comentarii pentru Ocna Șugatag


Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


ORSY
25 noiembrie 2007
STATIUNE PT BATRANI FARA DISTRACTIE PT TINERI PREA PLICTISITOARE DAR BUNA PT REUMATISM!!!!!!!!!!!!!!!
tabara Colibrii bucuresti
5 aprilie 2008
putem sa spunem ca statiunea din ocna sugatag este una din locurile unde ne-am simtit cel mai bine: apa, tineri,mancare foarte buna si distractie cat cuprinde....va recomandam cu caldura sa incercati aceste locuri.cu drag Tabara "Colibrii"
dan
26 februarie 2010, 10:47
Stimabililor,

Cu avionul se poate ajunge in Ocna Sugatag si cu aterizare pe AEROPORTUL BAIA MARE! De ce ati mentionat Satu Mare sau Cluj nu inteleg!
Corectati, ca e rusinos!
calin
28 martie 2010, 08:16
Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Calin_dorgo@hotmail.com

Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă