Loading

Bușteni

Statiunea balneoclimaterica si de odihna Bușteni este situata la 75 km nord-vest de Ploiești si la 135 km nord-vest de București, intre doua masive montane (Muntii Baiului la est si Muntii Bucegi la vest) la o altitudine de 882 m, sub peretii care coboara ametitor de la aproape 2000 de metri dand peisajului o nota aparte.

Pozitia statiunii o face sa fie poarta Bucegilor deorece de aici se deschid foarte multe din caile de patrundere in acest masiv, locul central al turismului de munte si al alpinismului din Romania. Printre multe altele mentionam doar o parte din atractiile turistice naturale si antropice din aceasta zona: Jepii Mari, Jepii Mici, Piatra Arsa, Caraimanul si Crucea Caraimanului precum si Coștila. Pe langa acestea Parcul National Bucegi adaposteste specii ocrotite de plante si animale (Bradul Alb in rezervatia naturala din Valea Urlatorii, tisa, jneapanul, floarea de colt, capra neagra, rasul , veverita si regele carpatilor - ursul brun). De asemenea tot de aici turistul poate porni spre monumentele naturale Babele si Sfinxul de pe platoul Bucegilor - embleme ale turismului romanesc.

Din Bușteni pornesc 44 de trasee turistice marcate. Si tot de aici porneste si o linie de telecabina (cea mai lunga din tara si a treia din Europa).
Iarna orasul este un important loc de pelerinaj pentru cei care practica sporturile de iarna aici existand mai multe partii de schii amenajate cu diferite grade de dificultate dintre care pe Valea Alba (Kalinderu) exista conditii la standarde internationale.

In ceea ce priveste locurile de cazare acestea sunt abundente peste 3000 de locuri in hoteluri, moteluri, vile, pensiuni si cabane de toate categoriile (1-4 stele).

Temperatura medie anuala se mentine in jurul valorii de 6°C. Verile sunt in general racoroase (media lunii iulie este de 15,5°C) iar iernile geroase (media temperaturii in luna ianuarie de -5°C). Umiditatea este ridicata (media anuala de 80%), nebulozitatea moderata, precipitatiile sunt abundente (in jur de 900 mm anual) iar presiunea aerului relativ scazuta.
Climatul este tonic si stimulativ, cu aer curat si puternic ozonat, bogat in radiatii ultraviolete. Este recomandat pentru tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul rahitismului.
In statiune exista si numeroase izvoare cu ape minerale clorate, cu iod, sodice, cu calciu, cu magneziu, carbogazoase, hipotonice ce au fost utilizate inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Cum ajungeti in Bușteni

Cu autoturismul

DN 1 (E15) de la București sau Brașov, DN 71 de la Târgoviște pana la Sinaia apoi DN 1 pana in statiune.

Cu trenul

Prin gara Bușteni pe linia București-Brașov.

Cu avionul

Prin aeroporturile din București (Henri Coanda(Otopeni) sau Baneasa) si de acolo cu mijloace rutiere sau feroviare.
ref: 306

Comentarii pentru Bușteni


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă