Loading

Slănic Prahova

Statiunea balneoclimaterica permanenta de interes general Slănic Prahova (oficial orasul Slănic) este situata in Subcarpatii Curburii, la 400 m altitudine, la 44 km nord de Ploiești. Desi urmele de locuire dateaza inca din perioada romana localitatea apare mentionata pentru prima data in anul 1532. Slănic Prahova primeste statutul de statiune in 1886 iar in 1892 este declarat oras. In zilele noastre are aproximativ 7100 locuitori si are in subordine administrativa localitatile Groșani si Prăjani.

Climatul sedativ specific de dealuri cu veri racoroase si ierni relativ blande alaturi de apele minerale cloruro-sodice, sulfatate si calcice sunt indicate in tratarea unor afectiuni reumatice degenerative inflamatorii si abarticulare precum si al afectiunilor neurologice periferice (pareze, stari dupa polinevrite), ginecologice (cervicite cronice, insuficienta ovariana, metroanexite cronice) si boli dermatologice (psoriasiz, ihtioze, cheratodermatii). In interiorul vechii saline Unirea la 210 metri in adancime este amenajat un sanatoriu pentru tratarea astmului bronsic (microclimat cu aer salin si temperatura constanta ~ 12 grade)

Procedurile includ bai calde cu ape minerale, aplicatii cu namol, aerohelioterapie, electroterapie, gimnastica si masaj medical.

In vechile ocne de sare s-au format lacurile celebre din statiune (Baia Baciului, Baia Verde, Baia Rosie) care sunt folosite in zilele noastre pentru tratament balnear, dar si ca stranduri.

Cum ajungeti in Slănic Prahova

Cu autoturismul

Prin DN1A de la Ploiești sau Brașov cu abatere la Gura Vitioarei.

Cu trenul

Prin gara Slănic aflata pe linia Ploiești Sud-Slănic

Cu avionul

Prin aeroporturile din București si de acolo cu mijloace auto.


Info utile

Nume oficial: Slănic

Localitati aflate in subordine: Groșani, Prăjani

 

 

 
ref: 317

Comentarii pentru Slănic Prahova


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


calin
26 martie 2010, 17:53
Stimati colegi,s-ar putea minunata statiune Slanic Prahova transforma dintr-o statiune sezoniera intr-una permaneta?

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă