Loading

Slănic Prahova

Statiunea balneoclimaterica permanenta de interes general Slănic Prahova (oficial orasul Slănic) este situata in Subcarpatii Curburii, la 400 m altitudine, la 44 km nord de Ploiești. Desi urmele de locuire dateaza inca din perioada romana localitatea apare mentionata pentru prima data in anul 1532. Slănic Prahova primeste statutul de statiune in 1886 iar in 1892 este declarat oras. In zilele noastre are aproximativ 7100 locuitori si are in subordine administrativa localitatile Groșani si Prăjani.

Climatul sedativ specific de dealuri cu veri racoroase si ierni relativ blande alaturi de apele minerale cloruro-sodice, sulfatate si calcice sunt indicate in tratarea unor afectiuni reumatice degenerative inflamatorii si abarticulare precum si al afectiunilor neurologice periferice (pareze, stari dupa polinevrite), ginecologice (cervicite cronice, insuficienta ovariana, metroanexite cronice) si boli dermatologice (psoriasiz, ihtioze, cheratodermatii). In interiorul vechii saline Unirea la 210 metri in adancime este amenajat un sanatoriu pentru tratarea astmului bronsic (microclimat cu aer salin si temperatura constanta ~ 12 grade)

Procedurile includ bai calde cu ape minerale, aplicatii cu namol, aerohelioterapie, electroterapie, gimnastica si masaj medical.

In vechile ocne de sare s-au format lacurile celebre din statiune (Baia Baciului, Baia Verde, Baia Rosie) care sunt folosite in zilele noastre pentru tratament balnear, dar si ca stranduri.

Cum ajungeti in Slănic Prahova

Cu autoturismul

Prin DN1A de la Ploiești sau Brașov cu abatere la Gura Vitioarei.

Cu trenul

Prin gara Slănic aflata pe linia Ploiești Sud-Slănic

Cu avionul

Prin aeroporturile din București si de acolo cu mijloace auto.


Info utile

Nume oficial: Slănic

Localitati aflate in subordine: Groșani, Prăjani

 

 

 
ref: 317

Comentarii pentru Slănic Prahova


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă