Loading

Bazna

  • Tip localitate: Comune

Statiune balneoclimaterica permanenta situata la o altitudine de 320 m, la o distanta de 72 km de Sibiu si la 10 km NV de Medias in Podisul Tarnavelor.

Izvoarele minerale din Bazna sunt mentionate documentar pentru prima data in anul 1749 dar abia in 1843 se infinteaza in mod oficial Statiunea de cura Bazna.

Bazna se remarca prin eficienta curativa a izvoarelor sale de ape minerale (cloruro-sodice, iodurate, bromurate, hipertone) folosite sub forma de bai si a namolurilor terapeutice fine folosite la impachetari precum si pentru renumita sare de Bazna utilizata la comprese si cataplasme. Peisajul sau pitoresc este un alt factor de atractie pentru aceasta mica dar frumoasa statiune balneoclimaterica.

Principalele afectiuni tratate la Bazna: afectiuni reumatismale degenerative, inflamatorii , afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite), afectiuni posttraumatice, neurologice periferice (paralizii posttraumatice, sechele dupa poliomielita)

Aici se efectueaza bai la cada cu apa minerala, bai galvanice, impachetari cu parafina, impachetari cu namol, kinetoterapie, hidrokinetoterapie la bazin, electroterapie, fitoterapie, aromaterapie, aerosoli, acupunctura.

Cum ajungeti in Bazna

Cu masina

Prin DN14 de  la Medias cu abatere in localitatea Blajel 

Cu trenul

Prin gara Medias si de acolo cu mijloace auto. 

Cu avionul 

Prin aeroporturile Sibiu, Targu Mures, Cluj Napoca si de acolo cu mijoace auto. 

 
ref: 667

Comentarii pentru Bazna


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă