Loading

Sfântu Gheorghe

  • Populație: ~ 1003 locuitori
  • Tip localitate: Comune

Comuna Sfântu Gheorghe este situată în județul Tulcea, în Delta Dunării, în estul României, pe țărmul Mării Negre, acolo unde brațul Sfântu Gheorghe al Dunării se varsă în Marea Neagră. Localitatea avea 1003 locuitori la 1 iulie 2001 din care marea majoritate se ocupă cu pescuitul și mai nou cu turismul.

Prima mențiune documentară a localității Sfântu Gheorghe datează din 1327, atunci este menționată pe o hartă a genovezului Pietro Visconti.

Pe parcursul vremurilor așezarea a fost un sat pescăresc, un important centru de pescuit și prelucrat sturioni și icre negre. Cherhanaua din Sfântu Gheorghe era de asemenea un punct important de reper pentru orice pescar din Delta Dunării. De asemenea pentru navigatori un reper important este farul de aici care îi avertizează de existența bancurilor de aluviuni de la vărsarea Dunării care au fost cauza multor naufragii în această zonă. De altfel localnicii au o multitudine de povestiri cu vase din adâncuri care pot fi văzute la ape mici. Multe obiecte de pe aceste nave au fost aduse de apele mării la mal și pot fi regăsite în curțile localnicilor. 

În ultima perioada Sfântu Gheorghe a devenit și un important centru turistic datorită mai ales festivalului de film Anonimul care se desfășoara aici in fiecare an în prima jumătate a lunii august. Pentru a asigura comfortul oaspetilor au fost construite aici un camping cu casute si locuri de cort la standarde de 3 stele si o serie de vile sub denumirea de Green Village la standarde de 4 stele.

Dar nu numai festivalul ci si Delta Dunării și plaja virgină din Sfântu Gheorghe cu un nisip deosebit de fin atrag tot mai mulți vizitatori de la un an la altul.

Cum ajungeți în Sfântu Gheorghe

În Sfântu Gheorghe se poate ajunge doar cu ambarcațiuni, fiind inconjurata de ape și canale. Pentru a ajunge aici puteți aborda mai multe variante:

Cu autoturismul sau trenul până în Tulcea și de acolo cu vapoarele Navrom Deltă sau navele rapide Interservice. Consultați linkurile cu programele de circulație ale acestora din sectiunea noastră de linkuri utile de pe pagina localității Sfântu Gheorghe.

Cu autoturismul până la Murighiol și de acolo cu șalupe rapide disponibile în regim charter.

Cu autoturismul până la Mahmudia și de acolo cu navele Navrom Deltă sau Interservice. Aveți însă mare grijă cu această variantă pentru că dacă navele sunt pline venind de la Tulcea, ele nu mai opresc la Mahmudia!
ref: 2996

Comentarii pentru Sfântu Gheorghe


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă