Loading

Băile Govora

Statiune balneoclimaterica permanenta situata in nord-estul Olteniei la 20 km sud-vest de Râmnicu Vâlcea la o altitudine de 360 metrii. A fost declarat oras in 1927 si are in subordine 3 localitati componente: Curăturile, Gătejești, Prajila. Localitatea are o veche traditie in tratarea diferitelor afectiuni fiind construite aici primele hoteluri balneare in anul 1894.

Statiunea este renumita pentru apele minerale cloruro-sodice, bromurate, iodurate, clorurate-sodice sulfuroase, calcice si hipotone, magnezice utilizate in special pentru tratarea afectiunilor respiratorii (astm bronsic, bronsita cronica, pneumonii, emfizem pulmonar, faringite, sinuzite) dar si pentru tratarea reumatismelor degenerative si abarticulare precum si a celor neurologice periferice. Apele minerale din statiune sunt folosite atat pentru cura interna cat si pentru cura externa incepand cu anul 1866.

Statiunea Băile Govora, datorita situarii sale beneficieaza de un climat de coline cu veri moderate si ierni blande. Temperatura medie anuala nu depaseste valoarea de 9 grade Celsius.

In statiune se efectueaza o multitudine de procedee balneare precum bai calde cu ape minerale, pneumoterapie, aerosoli, hidroelectroterapie, impachetari cu namol, kinetoterapie, electroterapie, terapie respiratorie, ultrasunete, galvanizari, buvete pentru cura interna, sali de gimnastica medicala

Cum ajungeti in Băile Govora

Cu autoturismul

Prin E15 A de la București sau Sibiu pana la Râmnicu Vâlcea apoi DN67 cu abatere de 4 km.

Cu trenul

Prin garile Govora sau Râmnicu Vâlcea aflate pe linia Piatra Olt - Podu Olt si de aici cu mijloace auto pana in statiune

Cu avionul

Prin aeroporturile București Otopeni sau București Baneasa si de acolo cu mijloace auto.
ref: 397

Comentarii pentru Băile Govora


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


calin
26 martie 2010, 18:05
Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii