Loading

Orasul Horezu este situat in judetul Vâlcea, la 35 km de Râmnicu Vâlcea. Este unul dintre centrele de arta populara traditionala cele mai insemnate din Romania. O mare parte din locuitorii orasului se ocupa cu producerea de ceramica decorata (farfurii, strachini) deosebit de cautata atat in tara cat si in strainatate.
ref: 398

Comentarii pentru Horezu


Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


Mihaela
2 iulie 2009, 12:25
Romania este plina de locuri deosebit de frumoase si incarcate de istorie, numai ca ele trebuie descoperite si apreciate.
Orasul Horezu impreuna cu toate frumusetile care il inconjoara este o zona superba, dar pacat ca nu este promovat si valorificat la adevarata lui valoare. Targul de ceramica, si ceramica insasi este reprezentativa pentru Horezu, fiind unul dintre cele mai frumoase si mai apreciate targuri din Romania. Eu personal iubesc aceasta zona si desi nu mai locuiesc aici incerc sa o promovez cu imagini reprezentative ce merita vizitate si cat mai multe informatii, printr-un site personal - http://www.ceramicahorezu.ro
sorescu
16 octombrie 2009, 20:02
este superb
alexandra
18 ianuarie 2010, 15:19
Nu deci orasul horezu e un oras uitat de lume fara apa ,gaze, curent. Nici noaptea pe strazi nu se vede nimic si e destul de periculos .E un fel de oras fantoma cu o populatie de 6000 cu tot cu satele din imprejurimi ,nu exista industrie ,mai toti oamenii (tineretul)sunt plecati in italia spania anglia frantz la munca , ca sa poate supravietui. Sunt de asemenea multe pensiuni carora nimeni nu le calca pragul pentru ca nimeni nu viziteaza sate uitate de lume ,uitate de timp... . oamenii inca folosesc felinarele si lumanarile noaptea la lumina lunii sa invete sau sa -si faca cele necesare . nu exista curent deci nu poate fi vorba de televiziune , ca sa nu mai vorbim de internet .Exista magazine cu haine la mana 2 si haine turcesti din plastic aduse din turcia china angola irak kuweit . Mai vezi pe ici pe colo cate o masina ,iar cand mai trece cate o masina de bucuresti copii cartierelor se aduna sa o admire si inchit in sec realizand ca niciodata nu si-o vor putea permite, insa exista carute cu cai si boi. Odata intrat in acest oras parca te intorci in timp si nu-ti vine sa crezi ca in sec 21 se poate asa ceva , o asemanare izbitoare cu anii 1700 . Nu recomand la nimeni sa viziteze acest orasi si daca o face sa isi ia masini de teren camere de filmat pt ca e ireal ce ... e . nu va recomand acest "oras" uitat de vreme ,,,uitat de timp
elena
8 ianuarie 2011, 20:37
Horezu este un loc incarcat de istorie si civilizatie.Acolo iti gasesti linistea si pacea sufleteasca, dupa care tanjesc multi,mai ales cei sufocati de orasele mari,poluate.E o zona suberba,care o data vizitata vrei sa o revezi cu tot atata placere ca la inceput.Manastirile: Hurez,Polovragi, Bistrita,s.a.;cheile: Oltetului,Bistritei(despre care Alexandru Vlahuta aminteste in ,,Romania Pitoreasca''); pesterile: Polovragi(pestera lui Zamolxes), pestera Liliecilor(pestera Sf.Grigore Decapolitul),etc.Daca ai ocazia sa vizitezi scoala din Horezu, ramai uimit sa constati ca intr-un orasel de munte gasesti una dintre cele mai mari unitati de invatamant Oltenia.Iar de serviciile medicale pe care le presteaza Spitalul Orasenesc Horezu,dotat corespunzator conditiilor actuale de trai moderne, beneficiaza aprox.50 000 de locuitori din zona. Si altii mai spun ca e un ,,oras uitat de timp,,.

Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii