Loading

Lacul de acumulare Lilieci

Lacul de acumulare Lilieci in opinia vizitatorilor :

Lacul de acumulare Lilieci este situat în județul Bacău, la 10 km de Bacău, în șesul Bistriței, în apropierea localităților Lilieci, Hemeiuș și Itești.

Lacul Lilieci a fost declarat rezervație faunistica fiind parte a Ariei de protecție specială avifaunistică Lilieci cu o suprafață totală de peste 260 de hectare.

In cele peste 10 hectare de stuf si papură de pe teritoriul rezervației și pe luciul de apă trăiesc mai mult de 100 de specii de păsări, unele dintre ele fiind amenințate cu dispariția. De asemenea lacul joacă un  rol important in viața păsărilor migratoare.

Aici se intâlnesc rața cu moț rosu (singura zona din Romania unde este prezentă, cuibărește aici incă din 1996), rața moțată (Aythya fuligula), rața cu cap negru (Aythya marila), rața sunătoare (Bucephala clangula), rața de ghețuri (Clanngula hyemalis), lebăda albă,  lebăda de iarnă (Cygnus Cygnus), rața roșie (Aythya nyroca), gârlița mică (Anser erythropus), cormoranul mic (Phalacrocorax pygmeus), codalbul (Haliaetus albicilla), unele din aceste specii fiind amenințate cu dispariția. 

Un locuitor aparte al rezervației este Vidra care a fost observată recent în Lacul Lilieci.


Comentarii pentru Lacul de acumulare Lilieci


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă