Loading

Lacul de acumulare Lilieci

Lacul de acumulare Lilieci in opinia vizitatorilor :

Pe forum

Lacul de acumulare Lilieci este situat în judeţul Bacău, la 10 km de Bacău, în şesul Bistriţei, în apropierea localităţilor Lilieci, Hemeiuş şi Iteşti.

Lacul Lilieci a fost declarat rezervaţie faunistica fiind parte a Ariei de protecţie specială avifaunistică Lilieci cu o suprafaţă totală de peste 260 de hectare.

In cele peste 10 hectare de stuf si papură de pe teritoriul rezervaţiei şi pe luciul de apă trăiesc mai mult de 100 de specii de păsări, unele dintre ele fiind ameninţate cu dispariţia. De asemenea lacul joacă un  rol important in viaţa păsărilor migratoare.

Aici se intâlnesc raţa cu moţ rosu (singura zona din Romania unde este prezentă, cuibăreşte aici incă din 1996), raţa moţată (Aythya fuligula), raţa cu cap negru (Aythya marila), raţa sunătoare (Bucephala clangula), raţa de gheţuri (Clanngula hyemalis), lebăda albă,  lebăda de iarnă (Cygnus Cygnus), raţa roşie (Aythya nyroca), gârliţa mică (Anser erythropus), cormoranul mic (Phalacrocorax pygmeus), codalbul (Haliaetus albicilla), unele din aceste specii fiind ameninţate cu dispariţia. 

Un locuitor aparte al rezervaţiei este Vidra care a fost observată recent în Lacul Lilieci.


Comentarii pentru Lacul de acumulare Lilieci


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Greta
12 May 2016, 01:39
Un loc extraordinar de frumos pentru iubitorii naturii.

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă