Loading

Pe forum

Pestera Ursilor este situata in judetul Bihor in arealul comunei Pietroasa, satul

Chiscau, in vestul muntilor Bihor, la 86 de km de Oradea.

Pestera Ursilor are o lungime de peste 1500 m (din care aproximativ 1000 sunt electrificate) si a fost descoperita in 1975 intr-o fosta cariera de marmura. Pestera adaposteste numeroase stalagmite, scampuri de stalactite, draperii iar dintre animale cele din categoria coleoptere si izopode.

Pe unul din terasele aluvionare de aici a fost descoperit un schelet de urs de caverna (Ursus spelaeus) de unde ii provine si numele. A fost declarata rezervatie speologica.


Comentarii pentru Pestera Ursilor


Afisez rezultatele 0-8 dintr-un total de 8
  • 1


petrica
18 June 2006
Este un obiectiv ce nu trebuie ratat daca sunteti in zona! Este unic in Romania - sigur nu o sa regretati daca o sa vizitati zona !
Claudiu Stan
5 August 2006
Ceva extraordinar! Este ceva de vazut macar cateva ore si nu 45 de minute, cat tine vizita.
bobe elena
21 August 2007
minunara tarapacat ca nu avem posibilitatea s-o vedem mai ales noi cei batrani macar le vedem pe calculator si murim ducandu-le dorul.va mutumimi si ptr atat sunt din bucuresti si am 74 de ani.
bobe elena
21 August 2007
minunara tarapacat ca nu avem posibilitatea s-o vedem mai ales noi cei batrani macar le vedem pe calculator si murim ducandu-le dorul.va mutumimi si ptr atat sunt din bucuresti si am 74 de ani.
mihaela
26 August 2007
Rusine pt ghidul de la P. Ursilor... parea deranjat de prezenta turistilor si nu ne-a spus nimic.. multi turisti au fost dezamagiti insa nu toti isi fac auzita nemultumirea... nu ne-a spus nici macar lungimea pesterii sau faptul ca mai e un etaj inferoir neamenajat.. nici ne se pune problema sa fi amintit numele formatiunilor Vrajitoarea, Mastodontul, sau Casuta Piticilor... pacat de turismul romanesc... platim niste bani sa ni se spuna ceva dar am impresia ca ghidul nu stie nici macar cat stim noi de pe net sau e prea sictirit sa vorbeasca... si mai si platim ca sa fim tratati cu dezinteres si lipsa de respect de un individ care ne alearga prin pestera fara sa ne dea timp sa ne bucuram de minunatiile pesterii.Sper intr-o schimbare desi e greu de crezut...
nicoleta
20 October 2009, 19:15
parerea mea este ca pestera ursilor eeste super imi place cel mai mult scheletulursului voi ati fost la pestera dambovicioara eu am fost e super
marius
20 October 2009, 19:21
mie nu imi place pestera ursilor pentru ca picura cu apa cu calcar si ca este frig dar imi place pentru ca are un schelet de urs si ca are stalactite si stalagmite in diverse forme si marimi
MARIUS TG.MURES
27 November 2009, 19:35
FANTASTIC!Printre cele mai frumoase obiective, probabil de pe planeta!

Afisez rezultatele 0-8 dintr-un total de 8
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii