Loading

Biserica Sf. Nicolae

Biserica Sf. Nicolae a fost construita incepand cu anul 1495 de catre populatia romaneasca din Brasov cu sprijinul domnitorului Tarii Romanesti, Neagoe Basarab. Constructia bisericii a durat aproape un secol, initial a fost construita in stil gotic insa transformarile ulterioare, introducerea unor elemente in stil baroc si adaugarea unor paraclise si a unui pridvor au schimbat infatisarea bisericii astfel incat astazi este una din cele mai interesante constructii de acest gen din Romania.

De-a lungul existentei sale biserica a fost apreciata de catre domnitorii Tarii Romanesti si a primit frecvent donatii sub forma de bani, obiecte din metale pretioase, icoane vechi si obiecte preotesti. Chiar si imparateasa Rusiei, Ecaterina a contribuit la inzestrarea bisericii. Langa biserica a functionat scoala cu predare in limba romana si aici a tiparit carti in limba romana diaconul Coresi.

In cimitirul bisericii sunt inmormantate personalitatile importante din istoria Brasovului dar si din cea nationala: Ioan Mesota, Nicolae Titulescu, Aurel PopoviciComentarii pentru Biserica Sf. Nicolae


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii