Loading

Biserica evanghelica Rasnov

Biserica evanghelica Rasnov in opinia vizitatorilor :

Biserica a fost construita in secolul 13 sub forma unei bazilici romanice si a fost fortificata ulterior in stil gotic. Picturile murale realizata in 1500 se pastreaza partial pana in zilele nostre. Altarul este interesant prin prisma unui tablou care este o clona a celebrei Cina cea de Taina a lui Leonardo da Vinci. Amvonul bisericii dateaza din 1680.

 


Comentarii pentru Biserica evanghelica Rasnov


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


ANCA
13 July 2011, 10:24
Am trecut recent prin Tara Barsei, ajungand si la Rasnov, la acest lacas de cult. M-a impresionat daruirea ghidului. Ne-a introdus in istoria bisericii si a religiei lutherane, despre care nu prea stiam mai nimic si in istoria localitatii.A raspuns cu drag si rabdare la intrebarile copiiilor nostri.Toate acestea le face benevol, fara taxa(doar taxa modica de intrare de 2 lei/pers.),doamna minunata. Recomand tuturor vizitarea acestei biserici. Sa nu uitati nici Cetatea Rasnovului, nici Pestera Valea Cetatii. O vara frumoasa tuturor!
carla99
12 November 2011, 22:17
Impresionata zona,incarcata de istorie, zona Rasnovului are foarte multe locuri de vizitat de unde te dezlipesti cu greu.
Biserica evanghelista este una dintre minunile care au rezistat pana in zilele noastre. Doamna care iti prezinta istoria locului este deosebita; se percepe o suma modica ptr intrare, 2 lei, asta ptr ca este nevoie de bani ptr intretinerea cladirii si nu exista alte surse. Daruirea cu care vorbeste este de-a dreptul miscatoare. Calma, calda, blanda istoriseste tot de la inceputuri si ti-e drag sa o asculti sau sa o intrerupi.
Cetatea Rasnovului, o alta minunatie, are o legatura directa cu Biserica evanghelista, se spune ca prin fantana din mijlocul cetatii se putea ajungea direct in subsolul bisericii unde exista si existau morminte ale unor oameni importanti ai vremii.
Pestera, deschisa la sfarsit de decembrie 2010, este bine amenajata chiar daca nu este foarte mare.
Sfatuiesc pe aceia care au intentia sa viziteze zona aceasta sa nu scape ocazia de a vedea aceste locuri atragatoare si surprinzatoare.
Drum bun!!!

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii