Loading

In stiri si pe blog

Foisorul de Foc a fost construit in 1892 dupa planurile arhitectului George Mandrea, ca punct de supraveghere si alarmare a pompierilor dat fiind faptul ca Turnul Coltea care servea acest scop a fost demolat in 1988. La parterul constructiei se aflau trasurile de incendiu si cai , la etajul 1 erau soldati iar etajul al 2 lea era destinat comandantului. Foisorul de foc sau Postul de pompieri nr.5 a functionat timp de 44 de ani pana in 1936 cand pompierii au fost mutati in alt edificiu. In 1968 dupa ce a avut diverse intrebuintari, Foisorul de Foc devine Muzeul National al Pompierilor.

Muzeul expune documente, fotografii privitoare la pregatirea pompierilor si despre marile incendii din tara. De asemenea puteti admira echipamentele utilizate de pompieri de a lungul timpului, pompe de diverse tipuri si varste, drapelele unitatilor de pompieri mai importante si costumele utilizate de pompieri (costume din azbest).

Nu este de neglijat nici colectia de picturi sau alte obiecte de arta ce ilustreaza lupta omului cu focul. Un astfel de exemplar este cartea Memorabilul focului cel mare (de Anton Pann).


Info utile

Adresa: Bulevardul Ferdinand Nr.33

Telefon:021-2522884 

 


Comentarii pentru Foisorul de Foc


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii