Loading

Mănăstirea Radu Vodă

Pe forum

Mănăstirea Radu Vodă ce poarta hramul Sfânta Treime a fost construita in 1568, de catre Alexandru Mircea , fiul lui Mircea Ciobanu si strănepotul al lui Vlad Ţepeş. Mai tarziu fiul acestuia Alexandru Mircea Voievod II, continua munca tatalui sau si construieste complexul de chilii din jurul manastirii precum si o cladire pentru gazduirea oaspetilor. Cel care da o importanta deosebita manastirii Radu Vodă este Mihnea Turcitul care continua munca de inzestrare si infrumusetare a manastirii. In aceasta perioada la manastire este infiintata prima biblioteca din Bucureşti.

In 1595 Mănăstirea Radu Vodă cade prada razboiului cu turcii. Dupa ce este folosita ca si cartier general, a fost incendiata de trupele lui Sinan Paşa in retragerea lor din calea trupelor lui Mihai Viteazul. Radu Vodă Mihnea reface edificiul in timpul domniei sale insa cutremurele din 1860 si din 1878 produc pagube insemnate fiind necesare noi lucrari de refacere. In aceasta perioada se repicteaza biserica de catre Constantin Lecca (al carui ucenic a fost Theodor Aman). O alta serie de picturi din manastire sunt executate de catre Gheorghe Tattarescu.

In 1875 Titu Maiorescu, pe atunci ministru al cultelor hotareste dramarea cladirilor vechi de la Radu Vodă fiind pastrate doar biserica, turnul clopotnita si chiliile. Dupa instaurearea regimului comunist manastirea este desfiintata, fiind reactivata in 1998 de catre Patriarhul Teoctist.

Este unul dintre edificiile religioase importante ale capitalei aici functionand in perioada 1839-1847, Seminarul Mitropoliei iar mai tarziu o scurta perioada Liceul Francez. De asemenea manastirea a gazduit o serie de oaspeti importanti precum Patriarhul Macarie al Antiohiei, Patriarul Dionisie al Constantinopolului si Patriarul Gherasim al Alexandriei.

In Mănăstirea Radu Vodă sunt pastrate moaştele ocrotitorului ei Sfantul Nectarie Taumaturgul din insula Eghina.

 

Adresă

Str. Radu Vodă, nr.24A, sector 4

Comentarii pentru Mănăstirea Radu Vodă


Afisez rezultatele 0-6 dintr-un total de 6
  • 1


mariana
18 June 2008
Multumesc bunului Dumnezeu ca ne-a binecuvantat cu Manastirea Radu Voda. Vreau sa spun celor care cred in puterea Sfantului Nectarie - in rugaciunile lui - ca aici te poti vindeca de cele mai cumplite boli. Am 52 de ani si in anul 2004 am fost diagnosticata cu o boala incurabila. Dupa 8 luni de spitalizare, doctorii nu m-au incurajat prea mult - as spune deloc. Trebuia sa urmez un tratament foarte dur - toata viata. Numai ca, parintele duhovnic m-a trimis, in 2006, la slujba de joi seara a Sfantului Nectarie. Am fost un an de zile si de atunci a inceput sa-mi fie mult mai bine. Urmam si tratamentul medicului. Minunea s-a produs in martie 2008 cand doctorul - spre surprinderea lui - a trebuit sa-mi intrerupa tratamentul. Ii multumesc Sfantului Nectarie si bunului Dumnezeu ca m-au ajutat. Am scris acestea pentru cei care doresc sa traiasca. Cu putina credinta si incredere, totul este posibil. Doamne ajuta.
mari
17 March 2010, 13:15
Ii multumesc bunului Dumnezeu, dragului sfintisor Nectarie si sfantului Nicolae pentru ca prin rugaciunile lor mi-au aratat ce decizie trebuie sa iau pentru ca sufletul meu sa se vindece si sa ma hotaresc sa incep o noua viata, total diferita de cea dusa pana atunci cand am inceput sa ma rog la ei. Am simtit din plin ajutorul lor si le multumesc din tot sufletul pentru rugaciunile facute pentru mine la bunul Dumnezeu.Toti cei care se roaga cu credinta vor fi ajutati, se vor simti ocrotiti si vor putea trece prin toate greutatile cu care se confrunta...asa cum mi s-a intamplat si mie. Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti!
alex
16 April 2010, 16:51
m-ar interesa daca sunt locuri de cazare la manastirea radu voda
roxa
16 April 2010, 20:17
Sfantul Nectarie m-a ajutat si acum enorm de mult.Viata mea s-a schimbat de cand m-am apropiat de el.As vrea sa am posiilitatea sa merg mai des la manastirea Radu Voda unde imi gasesc linistea.
Sunt convinsa ca toti cei care se roaga aici vor primi sprijin.
Alexandru
10 August 2010, 14:25
Am gasit pe siteul manastirii programul slujbelor si informatii mai multe despre Sfantul Nectarie.
http://www.manastirearaduvoda.ro
IULIA
30 September 2010, 11:58
as vrea tare mult sa ajung la manastire ,dar as dori sa stiu daca are posibilitati de cazare sau unde m as putea caza o noapte mai ieftin prin apropiere

Afisez rezultatele 0-6 dintr-un total de 6
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă