Loading

Muzeul Aviaţiei din Bucuresti expune pe o suprafata de peste 2500 mp aeronave, rachete, piese de artilerie instrumente de radiolocatie. In cadrul muzeului exista insa mai multe sectii si anume Istoria aeronauticii nationale, Aeronave si tehnica de aviatie, Istoria radiolocatiei, Istoria rachetelor cu o gama variata de exponate.

Patrimoniul muzeului este reprezentat de 23 de colectii si 5 arhive de documente precum si o biblioteca cu peste 15.000 de titluri.

Exponatele expuse sunt organizate pe sali astfel in Sala Traian Vuia sunt expuse documente si obiecte ce au apartinut inventatorului, in Sala Henri Coanda documente si obiecte referitoare la acest pionier al aviatiei, in Sala ing. Radu Manticatide ne invita la o scurta calatorie in istoria industriei aeronautice romane, Sala G-ral Dumitru Balaur este dedicata insemnelor folosite de Fortele Aeriene Romane, uniformelor de aviatie si drapelelor de lupta, Sala de motoare de aviatie cu exponate referitoare la motoare si propulsoare folosite in industria aeronautica, Sala de armament de aviatie cu diferite tipuri de armament utilizate de a lungul timpului de aeronavele fortelor aeriene, Sala aparatelor de bord si de navigatie - cu prezentarea acestor instrumente vitale pentru piloti.

Informatii utile

Adresa: Bucureşti, str. Fabrica de Glucoză nr. 2-4, sector 2.

Program: marţi - vineri, între orele 09.00 - 16.00, sâmbăta şi duminica între orele 10.00 - 17.00
Telefon/Fax: 021 - 232.04.04

 


Comentarii pentru Muzeul Aviaţiei


Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


eu
31 July 2007
muzeul de aviatie nu este la adresa de mai sus. Dupa ce l-am trezit,portarul ne-a indrumat catre Pipera,unde evident ca nu exista nici un muzeu.
Mai actualizati informatiile de pe site!
aviator
2 April 2009, 00:00
Muzeul Aviatiei este in Pipera, pe str. Fabrica de Glucoza. E un avion IAR 823 la intrare
Bali Emanuel
17 January 2011, 10:45
Am fost si eu la muzeul aviatiei din Pipera ;datorita sistemului bucurestean defectuos (de fapt inexistent) de informare a turistului,a trebuit sa caut mult dar,am avut o harta cu ajutorul careia m-am orientat si am ajuns in sfarsit pe strada glucozei unde am vazut suspendat avionul iar 823 la poarta muzeului.Cat despre ce am vazut si trait acolo ieste dificil de explicat:parca pasesti in diverse perioade ale istoriei aviatiei romane,si repede te gandesti:"ce-am fost si ce-am ajuns".N-am avut noi cine stie ce aviatie dar, in ciuda "vesnicelor" probleme financiare totusi am realizat ceva.Foarte interesanta este sectiunea de "arheologie aviatica" expresie pe care am gasit-o undeva si-mi place,care se ocupa in linii mari cu strangerea de resturi ale avioanelor prabusite in teritoriul tarii.Spre ex.avem ceva resturi ale celebrului IAR-80 gasit in Marea Neagra(aripa,motor si mitraliera)in alta parte avem si doua longeroane tot de la acelasi tip de avion,si enumerarea poate continua.Am auzit ceva zvonuri precum ca s-ar vrea desfiintarea lui sper sa nu fie adevarat.In concluzie marturisesc ca am fost foarte placut impresionat de acest muzeu si-l recomand oricui pentru a fii vizitat mai ales ca intrarea este gratuita.Doresc discutii in legatura cu avioane din "ww2" prabusite pe teritoriul Romaniei,ID-ul de mess este:emanuelbali@yahoo.com

Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă