Loading
Palatul Stirbei a fost construit in 1835, in stil neoclasic, dupa planurile arhitectului Joseph Hartl, lucrarile fiind supervizate de M. Sanjouand. Palatul a servit ca resedinta a domnului Barbu Stirbei si este un edificiu suplu si elegant, cu o serie de influente grecesti. Intre 1983 si 1989 a gazduit Muzeul Ceramicii si Sticlei.

Comentarii pentru Palatul Stirbei


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Daniliuc Ioan
27 October 2009, 23:04
Ca la majoritatea monumentelor de acest fel din bucuresti, datele informative sunt mai mult decat sarace. Prea putine informatii, ar merita mai mult. Mai sunt persoane interesate de trecutul Bucurestiului. Can-canurile despre lumea mondena de astazi si viata privata a pseudovedetelor nu pot tine de cultura si hrana spirituala.
Negescu Anca
26 October 2010, 15:35
Am vizitat acest palat pe vremea cand era un foarte frumos Muzeu al ceramicii si sticlei.Acest muzeu nu mai exista ca si Muzeul cu acelasi profil din curtea Palatului Peles . Un alt muzeu superb disparut(ca muzeu) este Vila Minovici(vila cu clopotei) de la fantana Miorita. As vrea sa stiu:1) daca vreunul din aceste locuri minunate mai gazduieste vreo forma de viata culturala si 2)daca exponatele ce mi-au daruit atata frumusete mai pot fi vazute astazi undeva.

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii