Loading

Linia de cale ferată Oraviţa – Baziaş

Linia de cale ferată Oraviţa – Baziaş in opinia vizitatorilor :

Linia de cale ferată Oraviţa – Baziaş este prima cale ferată din România, fiind inaugurată în 1854 pe 20 august pentru transportul de mărfuri şi la 1 noiembrie 1856 pentru transportul de călători. Lucrările au fost de fapt incepute în 1846 fiind intrerupte în 1848. şi reluate în 1849 sub comanda baronului Ion Granzenstein. Calea ferată a fost folosită în special pentru transportul cărbunelui de la Anina şi Oraviţa spre Baziaş pentru a fi încărcată în vapoare şi dusă pe calea apei spre Budapesta şi Viena.

 


Comentarii pentru Linia de cale ferată Oraviţa – Baziaş


Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


branca
26 June 2009, 23:19
Cu toate ca aceasta cale ferata este prima din Romania ,am citit pe un site faptul ca unii nu sunt de aceasta parere. Eu insa sustin ca Bazias Oravita este prima cale ferata de la noi in tara. Am avut colegi de facultate care nu stiau de Bazias si faptul ca Dunarea intra in tara in aceasta localitate,radeau de noi,cu toate ca ei erau mari oraseni si noi ,unii ,niste amarati de la tara.
ZVrk
3 August 2009, 16:17
Ca "unii" nu stiu e o chestie, dar ca CFR-ul ignora e culmea! Cica scot acum o medalie aniversara dedicata a 149 de ani de la "prima" cale ferata din Romania, Bicuresti-Giurgiu.
Daca nu-i la mitica, nu se numara!
Trifu22
3 January 2010, 11:48
Atentie! bucuresti - giurgiu este prima cale ferata construita de romani (cfr). oravita - bazias a fost construita de catre austro-ungari (StEG).
singura portiune ramasa din oravita-bazias este oravita - Iam .
banatan de pusta
23 December 2011, 21:15
mai jos este un site care lamureste in mare parte cine a construit calea ferata Oravita-Bazias. "http://www.oswego.edu/~giukin/oravita/railroad.htm".spune aici de "Aeratul Montanist Bănăţean".si a fost preluat de Steg...

Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii