Loading

Biserica romano-catolica Turda

Biserica romano-catolica Turda in opinia vizitatorilor :

In stiri si pe blog

Biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre 1498-1504 in nordul pietei centrale a orasului, are o lungime de 50 de metrii si o latime de 18 metrii iar altarul bisericii este lung de 20 de metrii.

Biserica este renumita datorita Edictului de la Turda care a fost emisa aici cu ocazia dietei din 1557 si care recunoaste si legifereaza libertatea confesionala a cultelor religioase de pe teritoriul Transilvaniei. A fost primul act care a recunoscut caracterul confesional mixt al regiunii.


Comentarii pentru Biserica romano-catolica Turda


Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Rosemarie Mocan
28 septembrie 2010, 15:16
Ma intreb daca a observat cineva: in text scrie ca biserica are o latime de 18 m iar lungimea altarului - care dupa obicei este asezat transversal in cladire- are o lungime de 20 m. Asta inseamna ca altarul protrude din biserica pe o arte si alta cu un metru. Doar o modesta parere: este chiar neobisnuit in religia crestina un altar de 20 m. As crede mai degraba ca are 2 m. Am vizitat aceasta bisercia de foarte multe ori si nu mi-sa parut ca are un altar de dimensiuni titanice. Multumesc de articol, ma bucur sa vad pe lista monumentelor aceasta cladire.
Rosemarie
Diana
8 noiembrie 2010, 18:25
Lungimea e una, latimea e alta. Altarul e lung de 20 de metri nu lat. Latimea exterioara a altarului e de aproximativ 16 metri iar cea interioara de 8 metri.
Savu Dan
15 aprilie 2014, 10:08
Multumim pentru aceasta descriere frumoasa, sper sa ajung sa o vad cat de curand! Am gasit pe biserici-romania.ro si alte biserici foarte frumoase. Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti !

Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii