Loading

Salina Turda

Salina Turda in opinia vizitatorilor :

Salina Turda este situată în zona numită Durgău-Valea Sărată în localitatea Turda, județul Cluj.

Este probabil cea mai populară destinație a turiștilor ce vizitează localitatea Turda.  Mina de sare (salina) de la Turda datează încă din perioada romanilor și a fost unul dintre motivele pentru care localitatea s-a dezvoltat vertiginos și după retragerea romanilor din Dacia.

Istorie 

Prima atestare documentară a extragerii sării în Turda datează din anul 1271. În trecut exploatarea era organizată în așa numitele Cămări de Sare care erau de doua tipuri: unele care făceau exploatare, depozitare și transport până la apă iar altele efectuau transportul pe apă și vânzarea sării. Ulterior in anul 1786 exploatarea și valorificarea sării devin monopol de stat dar încep să apară unele probleme privind transportul sării pe drumul abrupt ce cobora de la salina. Pentru rezolvarea acestei situații se construiește începând cu 1853 galeria Franz Josef și sunt modernizate minele Terezia și RudolfSalina Turda este închisă in 1932. 

În prezent Salina Turda clasificată pe lista Monumentelor Istorice ale județului Cluj, document elaborat de către Ministerul Culturii și Cultelor din România în anul 2004 (cod oficial LMI 2004 CJ-II-m-A-07801).

Geologie 

Depozitul de sare aparține sedimentarului transilvan ce se află pe toată rama vestică a Depresiunii Transilvaniei, dar care apare aproape de suprafață doar in zonele anticlinale. Acest zăcământ s-a format în urmă cu 18 milioane de ani și se întinde din Depresiunea Maramureș până la Ocna Sibiului incluzând și Turda și Ocna Mureș. Zăcământul de la Turda este situat in nord-estul orașului fiind întinsă sub forma unei perne alungite pe o suprafață de 45 kmp și are o adâncime de 1200 m. Conținutul de NaCl se situează în jurul valorii de 99% iar întregul zăcământ este estimat la aproape 39000 milioane tone. La suprafața zăcământului sarea este pura, cristalizată cu granule mari iar mai jos are unele intercalații de șisturi argiloase și nisip fin alături de pietriș.

Tratament în salină

Pe parcursul anilor s-a descoperit că mediul salin este deosebit de prielnic în tratarea afecțiunilor respiratorii datorită temperaturii constante de 10-12 grade Celsius și a umidității de 75-80% precum și datorită concentrației optime de aerosoli (particule de sare solide foarte fine). Viteza curenților de aer este de maxim 0,2 m/s (0,02 m/s în mina Rudolf). Ca urmare după 1992 mina Rudolf a fost amenajată ca și sală de tratament subterană. 

Modernizarea Salinei Turda (2008-2010)

În perioada ianuarie 2008 - ianuarie 2010 a avut loc un proces de modernizare a Salinei Turda. În urma acestuia a fost creată o infățișare nouă și o functionalitate extinsă a Salinei Turda. În Mina Rudolf există acum o sala de concerte, teren de sport, bowling, minigolf dar și o gondolă imensă și s-a montat și un ascensor (lift) pentru persoanele care se deplasează mai greu. În Mina Terezia s-a construit un debarcader pe lac cu bărci care permit plimbarea turiștilor pe lacul salin. Per ansamblu infățișarea Salinei s-a schimbat radical în bine. Deschiderea oficială a Salinei Turda după renovare s-a făcut în data de 22 ianuarie 2010.

Structura Salinei Turda

Salina Turda este compusă din:

Mina Rudolf

Mina Rudolf are o formă de sală trapezoidală numită in termeni tehnici abataj în talpă. Aceasta a fost incepută în anul 1867 și are o lățime de circa 50 m, o lungime a vetrei (talpa abatajului) de 80 m iar adâncimea este de 40 de m. Scările coboară de a lungul a 13 etaje fiecare având marcat anul în care a fost săpat. Datorită infiltrațiilor pe peretele nordic s-au format stalactite de sare cu o viteză de creștere de 2 cm/an. Ca urmare a lucrărilor din ultimii ani Mina Rudolf a fost dotată cu o serie de elemente noi care sunt destinate turiștilor: sală de concerte, teren de sport, gondolă, minigolf, bowling. A fost montat și un lift pentru a ușura accesul în mină.

Mina Ghizela

Mina Ghizela a fost deschisă în 1857 și urma să fie o mină similară minei Rudolf însă s-au executat doar lucrările pregătitoare, lucrarea fiind abandonată. In 1992 la deschiderea minei pentru tratament a fost extinsă sala octogonală.

Mina Terezia

Mina Terezia este o mină de tip clopot cu o adâncime de 90 m în a cărei vatră s-a format un lac subteran cu adâncimea de 5-8 metri și un diametru în jur de 70 m. Mina a fost exploatată incă din 1690. Aici se află celebra cascadă de sare pe peretele nordic al minei, cascadă ce s-a format prin depunerea sării din soluția salină ce se prelingea din galeriile romane. Recent s-a amenajat un debarcader cu bărci pe lacul subteran din Mina Terezia și o zonă de promenadă deosebită prin arhitectura elementelor ce o compun.

Galeria Franz Josef 

Pentru a facilita și mai mult exploatarea sării între 1853 și 1870 este construită o galerie orizontală pentru transportul sării la suprafață. Această galerie avea inițial 780 m însă a fost prelungită astfel încât acum are 917 m. Un aspect interesant ce merită menționat este că între 1948 si 1992 a avut rolul de depozit de brânză.

Accesul in Salina Turda

Se realizează prin noua intrare din zona Durgău dată în funcțiune odată cu renovarea Salinei. Pentru a ajunge în zona Durgău trebuie să intrați în centru iar la sensul giratoriu (cea cu "lebede") o luați la stânga. Dinspre Cluj, urcați serpentinele, iar la coama dealului o virați la stânga și o luați pe drumul recent asfaltat care duce la noua intrare a Salinei Turda.

 

Adresă

Salina Turda, Strada Salinelor 54/B, Turda, Jud. Cluj.
Telefon : 0264-311690, 0364-260940

Program

în perioada 1 mai - 31 octombrie: 9-15 (ultima intrare)

în perioada 1 noiembrie - 30 aprilie: 9-13.30 (ultima intrare).

Salina Turda este deschisă de luni până duminica!

  • Se recomandă imbrăcăminte adecvată (pt 10-12 grade)
  • Este utilă o sursă de lumină mobilă cu toate că mina este iluminată integral

Preț

In toamna anului 2011 prețul de intrare era de 15 lei bilet întreg și 8 lei bilet cu reducere pentru copiii de la 3 ani până la student care dovedește calitatea cu un act. Se fac abonamente cu plată anticipată pe minim 7 zile. În zona Durgău unde este intrarea nouă în salină, există un ștrand cu 2 lacuri sărate unde se va putea face baie.

Comentarii pentru Salina Turda


Afisez rezultatele 80-120 dintr-un total de 318


Ioana
31 martie 2010, 10:38
Frumos! Sper d-nule Attila sa ni le anuntati si pe urmatoarele, ca asta e in timpul serviciului asa ca nu pot ajunge.
Attila
1 aprilie 2010, 18:49
S-ar putea sa avem un concert in mai cu cei de la Academia de Muzica din Cluj. Sa vad ce pot rezolva. Voi incerca sa il organizez mai spre dupamasa sa poata veni mai multa lume.
ve@nu blajan
6 aprilie 2010, 05:45

Dle, Attila...
sunt unul dintre marii consumatori de aer salinesc... :))
pana in toamna am fost la Praid,
5 ani,
acum ma gandesc sa vin mai aproape,
la Turda... imi dati voie?
va rog sa-mi spuneti unde pot sa ma cazez 10 zile... sunt un tip care are astm bronsic... de 15 ani, si care se simte bine in salina... daca mai traiesc ACUM, ESTE MERITUL SALINEI PRAID SI A UNEI DISTINSE DOCTORITE,dna doctor, NEMESE,v[ rog , vreau s[ constat c[ este mai bun tratamentul la dvs. decat la Praid.
dorinta mea este... dupa 15, deci pana in 25/27, aprilie.

astept sa-mi raspundeti,
dl.Attila, sunt slujbasul dvs...
:))
tavy, de la blaj
claudiu
6 aprilie 2010, 17:43
are salina asta niste angajati super am ajuns a treia zi de pasti cu familia la ora 15si 15 minute si ne_au intors spatele spunandu_ne canu putem intra "ca ei au mai stat o jumatate de ora peste program ".am insistat pt ca am venit aici din beclean bn 170km.oricum ma gandesc ca daca ar fi fost boc si suita nu vorbea nimeni cu ei asa urat .astai turismul lui udrea bravvvoooooo;multumim salinei turda pentru umilinta la care am fost supusi 15 adulti si 7 copilasi .
irma-petrosani
7 aprilie 2010, 09:08
aș vrea sa merg in vizită și eu la salina,in 18 aprilie,vă rog spuneți se poate lua masa jos in salina,sau trebuie sa mergi cu mincare la pachet in rucsac
cit este de cald in mona,fiul meu are 5 ani ,e recomandat sa mergem la salina.va multumesc pt eventualele informatii
Tibi
7 aprilie 2010, 10:57
In primul rand nu cred ca daca sunati inainte nu stateau inca o jumatate de ora peste, dar imi place atitudinea ta Claudiu e una numai buna de urmat de catre copii tai.Sunt curios daca tu stai dupa programul de lucru.De ce nu puteti intelege angajatii de acolo daca programul e pana la ora de.... de ce nu puteti sa il respectati.E usor sa dai vina pe angajati in loc sa recunosti ca tu nu te-ai informat corect si nu cred ca nu puteai sa te trezesti cu o jumatate de ora mai devreme.Invatati sa respectati omul, angajatul.Pun pariu ca in Germania sau ori care alta tara civilizata nu te apucai de strigat ca de ce e inchis.D-l Boc nu vine neanuntat credeti-ma!
Vizo Marcello
7 aprilie 2010, 15:24
Am cerut cateva informatii dar inca nu sunt lamurit.A fost necesar sa accesez alte site-uri pentru a mai gasi cateva informatii care nu sunt toate lamuritoare.
1.Nu imi este clar daca exista sau daca MAI EXISTA conexiune internet in salina.Nu am gasit informatii lamuritoare referitor la acest subiect.
2. Cred ca pentru a veni in sprijinul celor ce doresc sa viziteze salina ar fi indicat ca informatiile generale despre salina sa contina raspunul la toate intrebarile postate aici si actualizate.Asa nu s-ar mai intreba acelasi lucru de mai multe ori si nici nu ar mai trebui parcuse toate cele X postari.
3. Cred ca sunt buni si banii celor carora nu le place aglomeratia sau carora nu le place sa le cada "obiecte" in cap sau care nu au timp sa viziteze salina intre orele 09-15:00 si poate ca programul ar putea fi prelungit prin introducerea a 2 schimburi pentru angajatii salinei - cred ca s-ar gasi doritori sa se angajeze si vizitatori dornici sa stea mai mult sau in afara orelor de program anuntate.
4. Pentru corectarea neajunsurilor in organizare cred ca nu ar trebui facut un efort prea mare - nici intelectual nici financiar- ar trebui doar folosite ca surse de inspiratie alte locuri mai civilizate de pe planeta, unde se desfasoara activitati similare, mai bine organizate.
Exista in lumea asta locuri unde salile de sport,restaurantele, saloanele de masaj, salile de internet,farmaciile, alte servicii functioneaza 24 ore pe zi.
5. Avand in vedere ca au aparut "saline de oras" s-ar putea ca in curand, cei care au nevoie de vizite la saline pentru tratament, sa nu se mai deplaseze la salinele clasice. Si atunci vizitatorii "salinelor clasice " vor ramane intr-o mare masura doar cei ce viziteaza de cateva ori ( si nu pe perioade lungi, sistematic ) salina. O gestionare de pe pozitii de forta a situatiei, pe baza principiului ca oricum cererea e mai mare decat oferta si deci "are balta peste" s-ar putea sa se dovedeasca paguboasa pentru investitori. Cu stima
Attila
8 aprilie 2010, 10:48
Stimati vizitatori, va rugam sa respectati programul salinei pentru ca asa se face si in tarile mai civilizate, se respecta programul de lucru. Nu puteti intra dupa program (in cazuri neanuntate) pentru ca nu e corect sa vi se ia banii si sa nu aveti sansa de a vizita toata salina. Vizita in salina dureaza 2 ore, asadar nu aveti destul timp la dispozitie sa o vedeti in toata splendoarea ei. In legatura cu pagina de web, dupa cum stiti, pagina Ropedia.ro nu apartine de salina. Asadar salina nu are autoritate asupra paginii, si nu poate fi trasa la raspundere privind informatiile postate pe orice alta pagina.
any
10 aprilie 2010, 20:21
@Claudiu, beclean, 160 km nu erau facuti daca cascai ochii, vad ca acces la internet ai deci nu trebuia decat sa rasfoiesti putin paginile de pe internet si sa afli orarul salinei sau un nr de tel la care sa te informezi. (este o vb pe pe la noi: cine nu casca ochii casca punga)dar cine stie poate nu ai batut atata drum doar pt salina si atunci pierderea nu a fost mare, oricum, salina tot acolo ramane, acum sti ce orar are si data viitoare o sa mergi mai devreme; garantez ca merita sa te intorci chiar daca ai avut acea experienta. Si eu am fost in Bruxelles si am dorit sa vizitez Atomium dar am ajuns dupa ora inchiderii, crezi ca m-a bagat cineva in seama ca is din Romania si ca nu pot merge oricand pana in Belgia? e usor sa arunci ca traim in Romania...
griff
11 aprilie 2010, 16:31
bravo, Any. Poate asa ne invatam sa ne respectam intre noi. Ca si asta lipseste la unii.
Catanegru
14 aprilie 2010, 14:53
O locatie superba, felicitari tuturor celor care au facut aceasta renovare.
Defapt am profitat de aceste informatii ale siteului si am postat intr-un blog personal http://catanegru.blogspot.com/2010/04/salina-de-la-turda.html intreaga mea parere cat si fotografii din Salina.

Recomand din toata inima Salina.Felicitari
neliv.
18 aprilie 2010, 13:00
am fost in salina turda pt prima oara si as dorii sa va spun citeceva..... prima impresie ca nu am vazut ceva mai frumos si de efect in ro, daca intri pe intrarea durgau.dar mult mai rece ca si la praid.dupa citeva ore,zile de stat in mina vezi ca prostia ro e tot prostie, sint doar trei posibilitati de jucat pt copiii, un tobogan pt copiii pina la 10 ani????, un titirez, leagan??? pe care incap max.6 copiii si sare_nisip pt galetele si lopeti, atit. au pus si o roata mare_tip gondola ca si la lingispir care e pusa aiurea si contra cost cind va functiona, cea mai proasta idee pe care a avut_o cineva vreodata, mai bine puneau alte jocuri sau leagane pt copiii mici, ca in fond pt ei ne ducem la tratament.internetul nu functioneaza, semnal la mobile nu.SA nu faceti greseala de a veni simbata sau duminica iar daca faceti greseala o sa vedeti de ce....altceva, e frig 10_12 grade.aveti reducere la intrare in mina daca faceti abonament,copii sub 3 ani nu platesc, aveti unde sta in pensiuni sau la persoane fizice, preturi intre 40_70 ron, negociati daca stati mai multe zile.personal nu o sa mai vin la turda, o sa merg la praid si le recomand celor cu copii mici praidul, intradevar nu e asa modern dar e mai placut iar cine a fost la amindoua o sa spuna tot asa.In concluzie, salina turda e doar de vizitat nu de facut tratament.in speranta ca va ajuta cu ceva spusele mele va urez multa sanatate si toate cele bune.apropo, la praid este inchis pina pe 26 aprilie 2010.
any
18 aprilie 2010, 17:33
da, neliv asta e o parere numai ca eu tot la turda o sa merg deoarece mai bine fac naveta de la cluj decat sa ma duc la praid si sa mai platesc si chirie, plus ca la praid sunt gaze, eu personal ieseam cu ochii lacrimand din mina de la praid, de la gaze de esapament sau de dinamita, nu stiu; fiecare e liber sa decida.
catalina
19 aprilie 2010, 21:43
as vrea sa stiu cat pot sa stau in salina cu fetita de 1 an si 10 luni.nu are probleme mari, mergem lamrecomandarea medicului si nu stiu cat timp este voie sa stea inauntru?multumesc.
salinaru'
20 aprilie 2010, 07:31
catalina, nu este o restrictie in ceea ce priveste timpuul, daca se stationeaza cel putin 2 ore zilnic eu zic ca e suficient, sunt persoane care stau 4 ore pe zi.
catalina
21 aprilie 2010, 07:15
as vrea sa stiu daca se poate intra in salina cu copil de 8 luni
alex
22 aprilie 2010, 20:32
D-le Attila,stiti cumva daca femeile gravide au cumva contraindicatii sa viziteze salina?
Attila
24 aprilie 2010, 19:36
Stimate d-le Alex. N-am auzit ca femeile gravide sa aiba contraindicatii, doar sa aveti grija ca doamna sa nu faca prea mare efort si sa va imbracati bine pentru 10-12 grade C.
lili papusik
29 aprilie 2010, 09:40
Orarul trebuie respectat , asa se face intr-o democratie decenta , eu personal de 2 ori am mers la turda si era prea tarziu , da ce sa fac e vina mea nu a angajatului , eu personal nu as sta nici 2 minute peste program nici macar daca as fii platit. Bravo lor !!!
anti-cerber
1 mai 2010, 17:53
am avut si eu o tentativa de vizitare a salinei. din pacate, m-am izbit la poarta de niste personaje extrem de antipatice, al caror rol era mai degraba de cerberi decat de gazde amabile. iata cum s-a intamplat:
idee de sambata: salina turda. uitat pe internet: primele trei rezultate google prezentau destul de realist locatia, ofereau si un program - pana la 17.30, ultima intrare cu o ora inainte. ma uit si dupa ceva pagina oficiala - ioc. ne urnim. microbuzele spre turda - mai greu, dar ajungem intr-un final. 15.50 - perfect, zicem noi. tanti de la poarta zice insa ca nu. e prea tarziu. aflam ca undeva, probabil in adancurile salinei, mai exista un site "oficial" cu alt program: pana la 17.00 - 'pai mai avem peste o ora' zicem noi. 'ne, ne, ne: nu stiti (evident ca stim, nu ne-am nascut ieri) ca este un drum pana in salina?' drumul este initial de 1 km, apoi de jumatate de km, ce nevoie are un cerber sa-si cunoasca hadesul cand singurul sau rol e sa faca figura fioroasa la intrare? in fine, incercam disperati sa ii lamurim (intre timp a aparut si al doilea cap al intunecatului pazitor) ca noua ne e destul si o ora si ca e absurd sa ne bage pe gat "minunatia" salinei in 2 ore daca ne scarbesc de ea in 5 minute. inutil. devin nervosi si ne spun sa nu ii mai stresam ca si-asa i-au scos din sarite restul turistilor. in ciuda tuturor eforturilor noastre, ramanem totusi ai mai intelepti, asa ca cedam.

in actul al doilea, juram sa nu mai punem piciorul la salina turda; cautam "pagina oficiala" si o aflam in dedesubturile Google-ului si "in constructie"; citim comentariile altor nefericiti, apreciem si dam sfaturi:
1. comentariul semnat "Vizo Marcello" de mai sus este extrem de pertinent
2. cel cu bucatile de sare care pica din tavan este si el instructiv
3. eventualii vizitatori ar aprecia un program normal, modernizarea cailor de acces in salina, renovarea si punerea la punct a paznicilor.
4. pana la gasirea vreunui vergiliu care sa repare imaginea ciuntita a salinei turda, exista si alternative: praid, slanic prahova - pe ultima am verificat-o si v-o recomandam cu caldura.
asssfd
1 mai 2010, 20:55
CAND ?????????????? invatam si noi sa raspectam un program CAND ?????? invatam si noi sa nu ne mai plangem "ca din gura de sarpe" .... si totusi CAND ????????
eu cred ca NICIODATA. un vizitator
zeck
2 mai 2010, 07:15
Revoltatilor...cand fac o excursie inainte ma informez despre programul acelui obiectiv. sun si vad daca datele de pe pagina corespund cu realitatea...Recent am fost in Londra si am vrut sa intru intr-un muzeu, dar din pacate am intarziat cu 5 minute, si n-am mai putut sa intru, chiar daca le-am zis ca am venit de la distanta mare. Programul este program. Ne miram de ce suntem asa de inapoiati, ca nu evoluam. Prea mare coruptia...iar noi...pai mai bine nu comentez...CIVILIZATI-VA oameni buni, si respectati ordinea, programul!!!
anti-cerber
2 mai 2010, 08:50
pentru cei ce se fac ca nu inteleg: problema nu este respectarea programului, ci calitatea serviciilor. nu poti sa oferi un program pe jumatate de zi, fara nici un motiv rezonabil. nu poti sa tii angajati care nu cunosc cele mai elementare norme de politete si nu sunt in stare sa dea dovada de amabilitate. calitatea produsului este data si de imaginea acestuia - nu poti sa pretinzi cunoasterea programului in cazul unui public 90% din afara orasului (turda), fara sa iti faci o reprezentare corespunzatoare pe internet sau prin alte mijloace. simulacrul de site invocat de tartorii salinei turda nu este in nici un caz raspunsul la aceasta cerinta.
politica "avem destui clienti, asa ca nu ne intereseaza cei pe care ii pierdem" nu poate functiona decat temporar. din cate stiu eu, comertul, atat in orient, cat si in occidentul capitalist, se bazeaza pe maxima "clientul nostru, stapanul nostru". pozitionarea administratorilor salinei intr-o gaura neagra unde aceasta regula nu functioneaza este contraproductiva.
in ultimul rand, in situatia unui management deficitar al imaginii salinei turda, comentariile de pe acest site joaca rol informativ pentru potentialii vizitatori si, eventual, un rol constructiv pentru cei ce ar dori imbunatatirea acestei imagini. nu vad rostul unor dispute. clientii nemultumiti sunt clienti nemultumiti. si este extrem de grav ca nemultumirea este cauzata de cei ce ar trebui sa intretina si sa puna in valoare o bogatie naturala.
Liviu
2 mai 2010, 19:45
Problema de mai sus am avut-o si eu... am intarziat 15 minute peste ora 15!!!! Deci salina se inchide la ora 15 atentie nu la ora 17 cum se specifica pe diferite site-uri... poate la ora 17 te scot in suturi afara din salina... si in plus de asta exista o nesimtire crasa a angajatilor... turism de Romania... nu recomand nimanui in special strainilor sa viziteze romania decat daca isi doresc sa fie injurati, furati, jigniti si poate si injurati pentru ca au indraznit sa viziteze Romania. Nu stiu de ce mai tin deschis sambata si duminica ca doar e sfarsit de saptamana si trebuie sa se odihneasca si angajatii care in timpul saptamanii fluiera a paguba din lipsa de clienti... tipic romanesc...

Nu recomand nimanui sa plece de acasa sa viziteze salina daca nu ajunge acolo la prima ora, si atunci sa se asigure daca nu e vreo sarbatoare sa fie inchis sau poate au si ei concedii... mai bine un telefon inainte ca poate nu se lucreaza in ziua respectiva... aaa... am uitat sa specific faceti-va un plan de back-up inainte de a merge acolo, aveti 90% sanse sa nu puteti vizita salina din motive independente de dumneavoastra.
x
2 mai 2010, 22:28
Program de vizitare Salina Praid: luni–vineri 9.00 – 13.45, sambata–duminica 9.00 – 15.00; vizita dureaza 1 ora.
Program Slanic Prahova: marti-vineri 9:00-13:00, sambata-duminica 9:00-17:00, luni inchis
Program de vizitare Salina Turda: luni-duminica 9:00-15:00, ultima INTRARE ora 15.
un cerber
2 mai 2010, 22:57
@anti-cerber, in primul rand ne cerem scuze ca am avut indrazneala sa va refuzam accesul in salina pentru ca programul s-a terminat; program normal??? adica, fata de celelalte saline la care ati facut reclama ce inseamna program normal? nu este exclus ca in viitor sa se prelungeasca programul dar trebuie putina rabdare si am convingerea ca veti reveni la salina manat de curiozitate.
Liviu
3 mai 2010, 06:06
@un cerber Programul normal nu mi se pare a fi de 6 ore. Pana la urma este vorba de TURISM unde locatia cu cei ce o deservesc este la dispozitia turistului, eu foarte rar am vazut programe de 6 ore pentru o locatie turistica, pe unde am mai umblat prin europa. Iar doamna/domnisoara care vinde bilete la intrare cred ca nu a fost angajata pe criterii de competenta, mai avea un pic si ne lua la bataie ca am indraznit sa intram sa vedem de ce este inchis la ora 15 si 15 minute cu toate ca pe site-ul primariei din turda este specificat programul pana la ora 17. Ce pot sa mai adaug, astazi am aflat ca salina este in proprietatea statului, cred ca asta spune tot, daca era un proprietar privat sunt sigur ca altfel erau si programul si serviciile si promovarea sau prezentarea.
Bertonelul
3 mai 2010, 16:20

Stimati turisti romani, daca acestea sunt regulile...Program de lumi pana duminica!!!
De la ora 09:00 la ora 15:00 fiind ultima intrare , Salina inchizandu-se la ora 17. Ce anume este chiar atat de greu de respectat???
Nu mai acuzati angajatii, pentru ca sunt oameni liberi...:P...care mai au si ei viata personala !!!
anti-cerber
4 mai 2010, 14:55
nu acuzam viata personala a angajatilor, ci pur si simplu prevenim pe cei ce ar putea cadea in plasa unor proaste servicii pe bani multi si timp pierdut. am avut o experienta proasta cu angajatii si politica manageriala a salinei turda, si cred ca e de datoria mea sa ii avertizez pe doritori. cei pentru care badarania este suportabila vor putea sa se bucure de salina, dar restul vor gasi cu siguranta multe alte lucruri frumoase de facut in timpul liber, fara stresul unui contact uman pagubos. personal, dupa o evaluare atenta a beneficiilor si dezavantajelor, am ajuns la concluzia ca un week-end reusit nu este compatibil cu o vizitare a acestui obiectiv. de altfel, cum am spus deja, programul aiurea este numai unul dintre neajunsuri, si nu cel mai important; celelalte sunt lipsa de profesionalism a angajatilor, proasta distribuire a informatiilor despre salina (site-ul oficial, in primul rand; in al doilea rand, angajatii si, probabil, administratorii, care prefera sa se angajeze in dispute sterile cu clientii - uneori pe un ton jignitor chiar - pe acest site \"neoficial\", in loc sa ia aminte la critici si sa imbunatateasca produsul).
alt cerber
5 mai 2010, 15:15
uneori e chiar frumos sa fii cerber,si sa te poti lua de cei care nu stiu sa respecte.daca e un program stabilit il respecti,daca sunt reguli le respecti.tuh cam ce respectii?pe tn te respecti?dak ai anumite principi le incalci>?asa ca vrea x sau z??
nu mai fii roman si respecta ceva...dak tot esti "umblat"
Ropedia Admin
12 punct(e)
8 mai 2010, 12:20
@Pentru toti vizitatorii
Va rugam ca inainte sa postati un comentariu sa cititi informatiile utile de la sfarsitul articolului. Sunt trecute acolo preturile si programul de functionare. Comentariile care repeta aceste informatii vor fi sterse.
@pentru carcotasi
Programul este program. Daca ati ajuns dupa inchiderea programului sau atunci cand nu mai sunt sanse sa intrati si sa vizitati in timp util Salina, este in exclusivitate vina dumneavoastra. Ropedia.ro nu este in nici un fel afiliata cu Salina Turda dar aceasta regula este valabila peste tot in lume. Nici in Austria si nici in Hawai sau nicaieri in lume nu o sa va lase sa intrati. Chiar daca argumentati ca ati venit de la peste 2000 de km.
In ceea ce priveste serviciile si personalul, o parte din observatiile comentatorilor sunt corecte. Dar sa nu uitam ca biletul costa doar 15 lei. Daca vrem conditii ca in vest va trebui sa platim preturi ca in vest. Adica de la 10 euro in sus intrarea. Nu cred ca suntem pregatiti pentru asta.
alex
8 mai 2010, 15:26
despre personal si servici.
oricat de mult te-ai stradui nu o sa poti multumi pe toata lumea,sunt sigur ca f multi sau simtit f bn si au primit servici corespunzatoare,dar nu toti posteaza pe acest site,acum depinde .... si majoritatea angajatilor sunt cu facultate,deci nu sunt chiar asa cum se crede,"ca sunt luati la kg" incercati sa ii respectati si vedeti raspunsul lor,apoi analizati.Vrei respect?respecta!!!
cryss
8 mai 2010, 17:59

stie cineva cum este cu cazarea in zona
"biletul costa doar 15 lei"
9 mai 2010, 08:55
politetea nu costa nimica.
nu inteleg rostul unui razboi pe aceasta tema. cei nemultumiti nu vor mai vizita salina, si ii vor face reclama negativa. atata timp cat administratorii salinei isi asuma riscul acesta, este ok. parerea mea este, insa, ca nicaieri in lume nu am mai intalnit o politica de genul 'nu iti plac serviciile noastre, atunci cara-te'. pentru o locatie care isi mai pune si eticheta 'renovata cu fonduri europene', este destul de jenant.
nemultumirea...
9 mai 2010, 09:43
nu cred ca cei nemultumiti "nu sunt capabili sa respecte un program" cum vad ca li s-a reprosat nefondat. dar daca, dupa ce cauti prin primele 2-3 pagini de google si nu gasesti nici un site oficial al salinei, concluzia de bun simt este ca asa ceva nici nu exista - ce rost are sa-ti faci o pagina oficiala si sa o pui unde a-ntarcat dracul copiii? asa ca iei programul afisat pe primele rezultate, vezi intrarea limita ora 16.00, iar o data ajuns ti se refuza intrarea pe motiv ca singura sursa de informare este site-ul oficial.
cu siguranta, nici un vizitator nu si-a inceput existenta prin vizitarea salinei turda. suntem toti oameni cu slujbe, cu programe, deadline-uri si, in plus, si plimbareti. am fost cu totii prin alte locuri si totusi, iata, e prima ocazie cu care "comentam". sa fie oare de vina natura noastra carcotasa, sau tovarasii administratori de salina ar trebui sa-si schimbe mentalitatea?
ileana
10 mai 2010, 06:52
E tare ,tare de tot. Cine zice ca nu ai ce vedea in Romania sai fie rusine.Ii ceva deosebit si trebuie sa ne mandrim . Frumos ,cemai.
zack
10 mai 2010, 13:16
Nesimtirea e mare... Ma intreb daca as merge la vre-unul dintre acesti carcotasi la servici si as intarzia doar 5 minute m-ar mai lasa sa intru. Plus ne miram ca, coruptia e mare la noi. Credem ca tot putem rezolva cu banii. Pai sa ne ne mire stadiul unde se afla tara in momentul de fata. Nici macar un program nu putem respecta. Sunati inainte de a porni si intereseti-va daca e deschis sau nu. Eu asa fac mereu inainte sa plec undeva. Nu ca mi se scoala mie si la 15:00 plec sa vizitez un obiectiv si fac scandal ca nu este deschis si vin ca eu am venit de la 200 km. Daca mergi special sa vizitezi un obiectiv te interesezi nu pleci asa fara nici o informatie. Asa ca sunati inainte sa plecati la drum. Eu asa fac. Si angajatii nu-s de vina cu nimic. Ei isi fac doar datoria. Daca voi nu intelegeti romaneste sigur ca vi se raspunde cu un ton mai ridicat. Intelegeti si voi din prima ca oamenii civilizati si o sa vedeti ca vi se raspunde frumos. Incercati!!! Credeti-ma o sa aveti o alta parere. Si schimbati-va mentalitatea sau ramaneti oaneni neanderthali, necivilizati, cu un singur cuvant tarani in toata fire (degeaba ati terminta o facultate, ca tot tarani ramaneti; tarani cu carte)....
alex
10 mai 2010, 19:00
as dorii sa stiu daca femeile insarcinate au voie sa intre in salina ? multumesc astept raspuns!!!
Attila
11 mai 2010, 10:04
Femeile insarcinate au voie sa intre in salina.
atty
15 mai 2010, 16:28
Ceva concret legat de concert?

Afisez rezultatele 80-120 dintr-un total de 318


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă