Loading

Calea ferata forestiera Comandau

Calea ferata forestiera Comandau in opinia vizitatorilor :

Calea ferata forestiera de la Comandau este una dintre caile ferate cu ecartament ingust care in trecut au fost folosite pentru transportul materiei lemnoase exploatate din munti. Sistemul de cai ferate forestiere din zona Comandaului s-a intins in trecut pe zeci de kilometri pe cursurile raurilor Basca Mare si Basca Mica dar si a afluentilor acestora.

Zilnic din munti erau aduse de locomotive cu aburi vagonetele incarcate cu lemne care erau apoi duse de o alta locomotiva la capatul superior al Planului Inclinat de la Covasna unde erau coborate pe Planul Inclinat la Covasna.

De aici o alta locomotiva prelua garnitura si le ducea fie la fabrica de prelucrare a lemnului din Covasna fie la gara mare unde materia lemnoasa era transbordata pe vagoane mari, pe calea ferata cu ecartament normal si erau apoi transportate la beneficiari.

In prezent mai exista doar o parte a acestui sistem vast de cai ferate pe care circula doar ocazional (de Zilele Comandaului sau alte ocazii speciale) mocanita.


Comentarii pentru Calea ferata forestiera Comandau


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


postas.bacsi
24 April 2011, 17:12
Am fost de mult, dar atunci mai functiona tot sistemul de C.F.F.de la Covasna in anii'60,era splendid nu egsista alt mijloc de transport in afara de mocanita,pana la Comandau.acum sunt amintiri sau nostalgii,dar a fost frumos pacat ca statul a lasat totul sa se autodistruga.Postas.bacsi
piron
9 May 2011, 12:50
Foarte frumos o zona superba chiar daca sunt crescuta la munte am fost impresionata de aceasta zona si voi reveni de cate ori este posibil.

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii