Loading

Cetatea Zânelor

Cetatea Zânelor in opinia vizitatorilor :
Cetatea Zânelor este o veche cetate dacică situată pe un pisc montan în apropiere de orașul Covasna, în partea superioară a Văii Zânelor. În prezent sunt vizibile zidurile scoase la iveală de către arheologi prin săpături. Cercetările efectuate aici au scos la iveală numeroase fragmente de ceramică si monezi datând din perioada dacică și romană. Cercetătorii cred însă că cetatea a fost construită și locuită cu mult inainte de aceea perioadă. Drumul până la cetate durează aproximativ 2 ore pe niște drumuri forestiere nemarcate insă sunt și porțiuni destul de abrupte, nefiind recomandat celor cu condiția fizică neadecvată.
Comentarii pentru Cetatea Zânelor


Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


clau
30 noiembrie 2009, 21:25
Traseul e marcat, se poate merge cu masina o bucata din drum, iar partea de urcat dureaza jumatate de ora, insa, mare lucru nu e de vazut...niste pietre care par a fi ziduri din vechea cetate, doua sau trei ziduri si o cabana de lemn construite de curand, ca un fel de refugiu... insa niciun panou istoric, si sincer, nu prea aratra a cetate. Ca traseu montan, pentru amatori, peisajele sunt superbe, dar daca va asteptati sa descoperiti vreo cetate...slabe sperante!
Timar Daniel
31 iulie 2010, 13:34
cum spunea si clau:"traseul este marcat si se poate merge cu masina" este una dintre cele mai mari cetati dacice si cred ca merita drumul facut pana acolo. va spun din propria experienta. am lucarat 3 ani acolo ca sapator la cetate si peisajele si pozitionarea cetatii merita de vazut.
mUE
17 august 2010, 18:25
Nu stie cineva coordonatele geografice exacte ale cetatii?
Andrei
14 februarie 2012, 08:52
Da, o cetate interesanta, desi aproape complet sub pamant. Eu am urcat pana acolo. E destul de mult de mers, vreo doua ore. Dar a meritat.

Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă