Loading

Biserica Mavromol

Biserica Mavromol in opinia vizitatorilor :

Biserica Mavromol (Stanca neagra in limba greaca) a fostei manastiri Mavromol poarta hramul Adormirea Maicii Domnului si a fost construita in 1669 de Gheorghe Duca si refacuta de fiul sau intre 1700-1703. Pastreaza picturi murale interioare valoaroase refacute intre 1973-1975.

In chiliile acestei biserici au functionat primele scoli din Galati infiintate in 1765 (cu predare in limba greaca) si 1803 (cu predare in limba romana).


Comentarii pentru Biserica Mavromol


Afisez rezultatele 0-10 dintr-un total de 10
  • 1


LARA NASIV
23 July 2009, 10:25
DE CE NU POMENITI NIMIC DE ICOANA FACATOARE DE MINUNI DIN ACEASTA BISERICA?
ioan cristina
16 October 2009, 20:18
Biserica Mavramol(asa cum o stie toata lumea)este de o rara frumusete.Desi se afla la strada(langa liceul A.I.Cuza)din centrul Galatiului,ea este in permanenta cautata de lume(atat cei care vin des aici,cat si cei care o vad intamplator ptr prima oara ,sau le-a fost recomandata de cineva).
Motivul este urmatorul:se tin slujbe speciale luni,miercuri, vineri;exista o icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni(asezata chiar in partea din fata )unde se pot inchina oricand cu usurinta orice doritori.La aceasta icoana se pot lasa atat pomelnice de vii cat si de morti,cre vor fi citite in zilele amintite mai sus.Este slujitor un preot care este considerat a avea har(personal n-am fost la dansul)si care e mereu cautat de lume.
Biserica este minunat pictata(fiecare sfant,eveniment din sfanta scriptura este reprezentat cat se poate de real,cu chipuri cu adevarat blande, calde,sfinte care iti dau multa putere si bucurie).Sfintii sunt pictati fiecare in mod distinct(nici unul nu seamana cu celalalt,asa cum mai intalnim din pacate in alte biserici.
Veniti si la aceasta biserica minunata (care e totdeauna deschisa,plina de credinciosi,renumita ptr desele sale slujbe si pentru maiestria unica cu care e pictata(din pacate nu e pictata si pe afara)
Va astept !!!
gheorghe
7 April 2010, 22:29
cind eram elev la liceul din apropiere , in anii 80, habar nu aveam ce este cu aceasta biserica si acum regret ca nu am stiut de atunci de icoana facatoare de minuni.Acum am aflat si duminica ma si duc acolo la sf Liturghie
hope
22 May 2010, 18:28
am auzit ca la aceasta biserica se implinesc dorintele pe care ti le pui///
ramona
6 July 2010, 22:25
Am descoperit aceasta biserica intr-o frumoasa zi de vara cand aveam sufletul incarcat si voiam sa ma descarc.Eram in anul 2 de faculatate.Am intrat si pe cand plangeam la icoana Maicii Domnului,a aparut un preot care m-a intrebat ce am.Am cerut sa ma spovedesc atunci si m-a primit parinteste.La sfarsit a adaugat:"sa sosotesti pacatul ca pe cel mai mare accident din viata ta din care ai scapat si nu ai vrea sa se mai repete".Aceste cuvinte mi-au ramas in inima pana azi chiar daca au trecut 8 ani de atunci.Am asistat apoi in aceasta biserica la cele mai frumoase Sfinte Liturghii si am descoperit cei mai minunati oameni de care acum imi este dor.Dar darul cel mai de pret al acestei biserici este parintele Mihai care m-a invatat cum trebuie sa traiesc cu adevarat crestineste.Acum ii multumesc din suflet pentru micile mustrari pe care le primeam deoarece mi-au fost de mare folos,iar cand imi este dor de biserica deschid acest site si mai privesc noutatile si ma rog pt. sanatatea parintelui. Dumnezeu a vrut ca sa predau intr-un sat unde exista inca o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului(Trifesti-Neamt),in dorul celei de la Mavromol,si am vazut cat de mult iubeste DUMNEZEU oamenii.
qeen_marry
7 October 2010, 22:24
Da cu adevarat marturisesc ca cunosc foarte bine acest loc in care Maica DOMNULUI este stapina iar preotul de aici ii este cu adevarat slujitor. Ua devarat sustinator al ortodoxiei, care isi tine bine turma in friu si o apara cu dirzenie de focul iadului. Noi ce ne spovedim la dumnealui [pr.Mihai] il recunoastem ca pe o sluga buna si credincioasa a lui DUMNEZEU si a MAICII DOMNULUI.Este un doctor sufletesc foarte bun. Si se sfatuie [prin rugaciuni foarte multe ]cu Maica Domnului si cu toti sfintii,pentru indrumarea noastra. Despre icoana Maicii Domnului pot afirma ca te urmareste cu privirea-i blinda si-i simti puterea cu care te patrunde in suflet. Aceasta biserica cu icoana maicii domnului si cu acest preot duhovnic ce slujeste aici,eu sunt sigura ca este minune dumnezeiasca. AMIN.
mihaela
23 July 2011, 21:25
chiar am sa merg acolo deoarece am niste probleme de sanatate si sper sa din tot sufletul sa mi le rezolv.
verginica
27 August 2011, 21:53
Cred ca la aceasta biserica, la Icoana Sfintei Fecioare Maria, se implinesc toate bunele dorinte. Doamne ajuta!
Impresionanta jertfa celor care s-au rugat si au revenit sa multumeasca Sfintei Fecioare si lui Dumnezeu, laudat intru Sfintii sai!Amin!
georgeta
2 September 2012, 20:20
este foarte frumoasa, si chiar mi sa auzit rugamintile la icoana SF FIECIOARE MARIA .As vrea sa stiu povestea despre icoana si acele bijuterii.Care le este valoarea de acolo?va multumesc\\\\r\\\\n\\\\r\\\\n
maria cristina
1 June 2016, 16:04
Am nevoie de nr de telal parintelui Mihai Gherghe....ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat!

Afisez rezultatele 0-10 dintr-un total de 10
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii