Loading

Cetatea Devei

Cetatea Devei in opinia vizitatorilor :
Castelul a fost ridicat in secolul 13 pe un neck vulcanic inalt de 184 de metrii. Este mentionat documentar in 1269 sub numele de Castrum Deva si a fost un puternic punct de sprijin al luptei antiotomane din Transilvania. In august 1849 a fost devastata de o puternica explozie la depozitul de munitie. Ca urmare cetatea a fost abandonata si astazi exista doar ruinele cetatii. Recent a fost amenajat pentru turisti existand chiar si o instalatie de transport pana in varful Dealului Cetatii unde se afla cetatea.
Comentarii pentru Cetatea Devei


Afisez rezultatele 0-5 dintr-un total de 5
  • 1


Caius
29 September 2006
Cetatea este extraordinara, o cetate ce nu putea fi cucerita,extraordinar aplasata.Partea buna este ca ainceput sa fie vizitata (chiar si de turisti din alte tari) si renovata.Merita s-o vizitati.
zozole
2 April 2009, 21:00
acolo vom merge in excursie....abea astept sa o vad cu adevarat
stronky
20 October 2009, 14:24
Eu locuiesc in Deva.Am 10 ani si imi place sa ma duc cu prietenii si cu colegii pe cetate si in parcul cetate care se afla la poalele cetatii... Este distractiv! Incercati si voi sa vizitati cetatea!Este un loc nemaipometin!!:):):):)
ionut
2 November 2009, 17:00
Eu am fost cu colegi la cetate .Neam dus in .Emisto daca puteti sa mereti.Mult noroc
Simona Guran
5 punct(e)
15 December 2011, 12:13
O cetate frumoasa, pacat ca nu exista mai multe materiale informative despre istoria ei si despre procesul de constructie!

Afisez rezultatele 0-5 dintr-un total de 5
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă