Loading

Transfăgăraşanul este șoseaua ce trece prin Muntii Făgăraşi la o altitudine de peste 2000 de metrii și leagă localitatea Cârtişoara din județul Sibiu de localitatea Căpăţâneni din judetul Argeş.

Șoseaua a fost construită in decursul a aproape 5 ani de muncă și inaugurată la 20 septembrie 1974. Pentru realizarea acestui drum au fost construite peste 27 de viaducte și 550 de podețe precum și un tunel de 887 metrii.

Tunelul este situat la o altitudine de 2042 m în cel mai înalt punct al Transfăgărășanului. În perioada în care șoseaua este închisă porțile glisante ale tunelului sunt de asemenea închise.

Transfăgărășanul este printre cele mai frumoase si pitorești drumuri din România trecând pe lângă cascada Bâlea, lacul Bâlea, Valea Capra și lacul de acumulare Vidraru.

Transfăgăraşanul este deschis circulației doar în lunile iulie, august și septembrie,  iar in vara anului 2010 drumul se prezenta într-o stare excelenta pe versantul nordic (intre Cârtişoara si Bâlea Lac) iar pe versantul sudic (intre Cabana Capra și Barajul Vidraru) drumul este putin deteriorat.


Comentarii pentru Transfăgăraşanul


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


pinzariu octavia
28 September 2010, 20:32
Felicitari ! superb !Astept si alte imagini.

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii