Loading

Muzeul civilizatiei populare traditionale Astra

Muzeul civilizatiei populare traditionale Astra in opinia vizitatorilor :

Considerat pe buna dreptate unul din cele mai frumoase muzee in aer liber din lume Complexul National Muzeal aflat in Dumbrava Sibiului este o destinatie care nu poate lipsi din itinerarul dvs pe aceste meleaguri.

Muzeul a fost fondat in 1905 si a fost inchis de catre regimul comunist in anul 1950 din motive ideologice, patrimoniul sau fiind transferat la Muzeul Bruckenthal. Dupa 1990 muzeul este reiinfintat in prezent avand peste 35000 de obiecte pe 96 de hectare de teren. Padurile si poienile sunt strabatute de alei cu o lungime de peste 10 km si este traversat si de un raulet ce misca rotile morilor de apa are un centru un lac de 6 hectare

Publicul vizitator poate degusta delicatesele preparate in restaurantele Carciuma din Batrani si Hanul din Tulghes, ambele aflate in cladiri originale sau se poate plimba cu trasura (iarna cu sania) cu lotcile pe lac si poate chiar si innopta in incinta muzeului fiind amenajata si o cabana in acest sens ce dispune de camere cu 1,2,3,4 paturi, bucatarie si sala de conferinte. Intr-o biserica de lemn adusa din Bezded se oficiaza si servicii religioase (cununii , botezuri).

Muzeul este deschis zi si noapte tot timpul anului , noaptea fiind iluminat si se asigura ghidaj de specialitate precum si pliante, ghiduri , CD-uri si filme.


Comentarii pentru Muzeul civilizatiei populare traditionale Astra


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Paula
1 February 2011, 10:34
Fara doar si poate cel mai frumos muzeu din Romania. Am fost deja de 3 ori, inca nu am reusit sa vizitez in detaliu totul insa ma intorc cu o mare placere, chiar si numai pentru o plimbare pe aleile acestui muzeu incarcat cu istorie de pe toate meleagurile tarii.
Simona Guran
5 punct(e)
4 January 2012, 14:40
Da, de acord cu Paula. Muzeul Astra este cel mai frumos muzeu din Romania. Intrece Muzeul Satului din Bucuresti la toate capitolele.
Am fost de 2 ori si abia astept sa mai am drum in zona Sibiului sa mai vad odata si mai in detaliu aceasta capodopera a muzeelor din Romania.

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii