Loading

Podul Minciunilor din Sibiu este unul dintre principalele puncte de atractie turistica ale Sibiului. Podul Minciunilor a fost construit inainte de 1771 din lemn si a fost reconstruit in 1859 de catre Fredericus Hutte de data asta din fier forjat fiind primul pod din fier forjat din Romania.

Originea numelui sau de Podul Minciunilor este disputata fiind in circulatie mai multe legende fiecare avand farmecul sau.

O prima teorie spune ca fiind primul pod din Sibiu care nu a fost construit pe piloni, avea supranumele de podul culcat. Culcat in limba saseasca se traducea lugenmarchen care era si omonimul cuvantului minciuna. De asemena se spunea ca daca spui o minciuna cand treci pe Podul Minciunilor acesta se va prabusi. 

O alta legenda spune ca negustorii care isi desfasurau activitatea in Piata Mica din Sibiu erau aruncati de pe pod daca isi inselau clientii Sibiul capatand astfel o faima printre negustorii din zona care nu prea se incumetau sa ii mai insele pe sibieni.

Insa cea mai mare credibilitate are faptul ca Podul Minciunilor era locul de promenada a tinerelor cupluri din Sibiu dar si a cadetilor de la Academia Militara astfel foarte multe promisiuni, juraminte au fost rostite pe acest pod de catre tineri indragostiti unul altuia, foarte multe dintre ele fiind minciuni. 


Comentarii pentru Podul Minciunilor


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii