Loading

Pe forum

ATENTIE: Pentru Lacul Roșu din județul Harghita, click aici

Lacul Roșu este situat în județul Tulcea, în partea de est a Deltei Dunării, la nord de grindul Sărăturile, între brațele Sfântu Gheorghe și Sulina. Lacul Roșu este la doar 5 km de Marea Neagră iar fundul lacului este la 2m sub nivelul mării.

Are o suprafață de circa 14,5 km2 și o lungime de 7,5 km. Lățimea maximă este de 4,5 km iar volumul său este de 21,7 milioane m2 de apă. Comunică cu lacul Puiu (prin canalul Potcoava), cu brațul Sulina (prin canalul Tătaru), cu brațul Sfântu Gheorghe (prin canalele Ivancea și Tătaru) și cu Marea Neagră prin mai multe canale de mici dimensiuni.

Lacul este deosebit de popular în rândul pescarilor sportivi, aici existând o mulțime de locuri de pescuit bune. Localnici de asemenea preferă lacul Roșu pentru gama variată de pești dar mai ales pentru capturile bune care se pot face aici.

Lacul Roșu este vizitat frecvent și de turiștii care sunt curioși să vadă pelicanii care își fac veacul pe lac și care de multe ori îi lasă pe pescari fără pește (pelicani au invățat cum să "fure" peștele din capcanele puse  de aceștia).

De asemenea în zona lacului Roșu pot fi observate și egrete, lebede, lopătarii și alte specii de păsări ocrotite.


Comentarii pentru Lacul Roșu


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă