Loading

Cetatea Enisala (Heracleea)

Cetatea Enisala (numită şi Heracleea) este situată în apropiere de localitatea Enisala, comuna Sarichioi, judeţul Tulcea. Cetatea a fost construită de către negustorii genovezi ce s-a stabilit aici în secolele 13-14. Este de altfel singura fortificaţie genoveză păstrată pe teritoriul României.

În perioada în care a fost construită a avut un rol militar, politic şi administrativ semnificativ deorece Lacul Razim era incă un golf al Mării Negre comunicând cu marea prin gurile Cernet si Dunavăţ. Ulterior în secolul 15 atunci când cordoanele litorale au blocat şi inchis complet golful, Cetatea Enisala şi-a pierdut din importanţă şi a fost abandonată.

Trebuie menţionat şi faptul că între 1398 - 1416 Cetatea Enisala s-a aflat sub stăpânirea lui Mircea cel Bătrân insă în 1417 a fost cucerită de către turci, multă vreme aici funcţionând o garnizoană militară otomană.

În ceea ce priveşte construcţia în sine, aceasta are un plan poligonal neregulat şi se suprapune unui pinten de calcar jurasic. Elementele constructive trădează o arhitectură orientală (bastionul porţii principale, arcada dubla).

Info utile

Program de vizitare:  perioada mai - septembrie: între orele 10-18 , perioada octombrie - aprilie : între orele 10-16

Taxa de intrare în 2008 era de 2 lei


Comentarii pentru Cetatea Enisala (Heracleea)


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă