Loading

Cetatea Enisala (Heracleea)

Cetatea Enisala (numită și Heracleea) este situată în apropiere de localitatea Enisala, comuna Sarichioi, județul Tulcea. Cetatea a fost construită de către negustorii genovezi ce s-a stabilit aici în secolele 13-14. Este de altfel singura fortificație genoveză păstrată pe teritoriul României.

În perioada în care a fost construită a avut un rol militar, politic și administrativ semnificativ deorece Lacul Razim era incă un golf al Mării Negre comunicând cu marea prin gurile Cernet si Dunavăț. Ulterior în secolul 15 atunci când cordoanele litorale au blocat și inchis complet golful, Cetatea Enisala și-a pierdut din importanță și a fost abandonată.

Trebuie menționat și faptul că între 1398 - 1416 Cetatea Enisala s-a aflat sub stăpânirea lui Mircea cel Bătrân insă în 1417 a fost cucerită de către turci, multă vreme aici funcționând o garnizoană militară otomană.

În ceea ce privește construcția în sine, aceasta are un plan poligonal neregulat și se suprapune unui pinten de calcar jurasic. Elementele constructive trădează o arhitectură orientală (bastionul porții principale, arcada dubla).

Info utile

Program de vizitare:  perioada mai - septembrie: între orele 10-18 , perioada octombrie - aprilie : între orele 10-16

Taxa de intrare în 2008 era de 2 lei


Comentarii pentru Cetatea Enisala (Heracleea)


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă