Loading

Plaja din Sfântu Gheorghe

Plaja din Sfântu Gheorghe este situată la 1 km de comună. Are un nisip deosebit de fin și spațiu suficient pentru plajă având o întindere de mai mulți kilometrii. Aici apa mării nu este adâncă, cei care vor sa facă baie având posibilitatea de a inainta în larg destul de mult fără ca apa să treacă de 1,5 m. Trebuie însă evitată îmbăierea în apropierea vărsării brațului Sfântu Gheorghe al Dunării, deorece se formează curenți puternici care sunt periculoși chiar și pentru înotătorii experimentați.

Un fenomen aparte pe plaja de la Sfântu Gheorghe poate fi observat noaptea, atunci când este întuneric complet (fără lună plină). Atunci în apa mării și pe plajă pot fi observați așa numiții "licurici de mare" care luminează fosforescent oferind un spectacol extraordinar, mai ales când sunt valuri care se sparg. Observatorul are impresia că în valul respectiv se produc fulgere miniaturale. Acești "licurici" pot fi observați doar aici la Sfântu Gheorghe și la Gura Portiței.

Pentru a ajunge la Plaja Sfântu Gheorghe turiștii trebuie fie să străbată pe jos aproximativ 1 km din localitate urmând strada principală fie pot apela la serviciile așa numitului "trocărici" care este un fel de tractoraș care transportă turiștii la plaja în schimbul a aproximativ 0,5 euro (2 lei in vara anului 2009).


Comentarii pentru Plaja din Sfântu Gheorghe


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă