Loading

Plaja din Sfântu Gheorghe

Plaja din Sfântu Gheorghe este situată la 1 km de comună. Are un nisip deosebit de fin şi spaţiu suficient pentru plajă având o întindere de mai mulţi kilometrii. Aici apa mării nu este adâncă, cei care vor sa facă baie având posibilitatea de a inainta în larg destul de mult fără ca apa să treacă de 1,5 m. Trebuie însă evitată îmbăierea în apropierea vărsării braţului Sfântu Gheorghe al Dunării, deorece se formează curenţi puternici care sunt periculoşi chiar şi pentru înotătorii experimentaţi.

Un fenomen aparte pe plaja de la Sfântu Gheorghe poate fi observat noaptea, atunci când este întuneric complet (fără lună plină). Atunci în apa mării şi pe plajă pot fi observaţi aşa numiţii "licurici de mare" care luminează fosforescent oferind un spectacol extraordinar, mai ales când sunt valuri care se sparg. Observatorul are impresia că în valul respectiv se produc fulgere miniaturale. Aceşti "licurici" pot fi observaţi doar aici la Sfântu Gheorghe şi la Gura Portiţei.

Pentru a ajunge la Plaja Sfântu Gheorghe turiştii trebuie fie să străbată pe jos aproximativ 1 km din localitate urmând strada principală fie pot apela la serviciile aşa numitului "trocărici" care este un fel de tractoraş care transportă turiştii la plaja în schimbul a aproximativ 0,5 euro (2 lei in vara anului 2009).


Comentarii pentru Plaja din Sfântu Gheorghe


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă