Loading

Termeni și condiții

 

ROPEDIA.RO

 

E-mail:office@ropedia.ro
Web:    www.ropedia.ro

Termenii Serviciului  

1. ACCEPTAREA TERMENILOR

Bine ati venit pe ROPEDIA.RO.

ROPEDIA.RO furnizeaza servicii informatice in concordanta cu documentul prezent numit "Termenii Serviciului" (TS) care poate fi modificat din cand in cand fara notificare prealabila. Puteti accesa intotdeuna versiunea curenta a TS la adresa: www.ropedia.ro Diferitele servicii ale ROPEDIA.RO pot avea TS diferit, de aceea va rugam sa consultati TS corespunzator serviciului folosit de catre dumneavoastra.  

2. DESCRIEREA SERVICIULUI

In prezent ROPEDIA.RO furnizeaza utilizatorilor sai o gama larga de servicii incluzand accesul la baza de date a ROPEDIA.RO, forumuri, unelte de comunicatie, informatii diverse cuprinse in termenul de "Serviciu". -          Intelegeti si sunteti de acord ca Serviciul poate contine publicitate, reclame sau alte metode de promovare a unor produse sau servicii. Acestea sunt necesare ROPEDIA.RO pentru a putea furniza Serviciul. -         

Intelegeti si sunteti de acord ca Serviciul poate include unele comunicari din partea ROPEDIA.RO cum sunt notificari asupra Serviciului, mesaje administrative si Newsletterul ROPEDIA.RO. Aceste comunicari sunt parte a Serviciului si nu puteti opta pentru anularea lor.In afara cazului in care se specifica altfel, toate noile servicii lansate ulterior se supun prezentului TS. -

Intelegeti si sunteti de acord ca Serviciul este furnizat "asa cum este" iar ROPEDIA.RO nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele scapari, erori de comunicatie, greseli de transmitere a informatiilor.

Dumneavoastra sunteti responsabil pentru obtinerea accesului la Serviciu, iar acest acces poate implica taxe la terte parti (cum ar fi un furnizor de servicii Internet care va taxa accesul dvs la internet si nu la Serviciul ROPEDIA.RO).

Dumneavostra sunteti raspunzator pentru achitarea acestor taxe precum si a altor taxe (linia de telefon in cazul dial-up). In continuare dumneavostra trebuie sa va asigurati si sunteti responsabil de echipamentul cu care va conectati la Serviciu (calculator si echipamente aferente).

Va rugam sa tineti cont de faptul ca Serviciul poate contine unele sectiuni care se adreseaza exclusiv adultilor si care sunt interzise minorilor. De accea pentru a accesa aceste sectiuni trebuie sa aveti minim 18 ani.  

3. OBLIGATIILE DUMNEAVOASTRA LA INREGISTRARE

Pentru a utiliza Serviciul sunteti de acord:

a) - sa furnizati informatii adevarate, la zi si complete despre dumneavostra atunci cand acestea sunt cerute (acestea fiind numite "Date de Inregistrare")

b) - sa comunicati imediat orice modificare in Datele de Inregistrare.

c) - daca furnizati informatii false, neadevarate, incorecte, incomplete sau daca ROPEDIA.RO are motive sa creada ca aceste informatii sunt false, neadevarate, incorecte sau incomplete ROPEDIA.RO isi rezerva dreptul de a suspenda sau termina Serviciile sale catre dumneavostra fara nici o notificare prealabila. De asemenea ROPEDIA.RO va refuza utilizarea in viitor a Serviciului.

ROPEDIA.RO este preocupat de siguranta si intimitatea utilizatorilor sai si in special a copiilor. De aceea Serviciul nu este recomandat copiilor sub 12 ani acestia vor putea accesa serviciul doar sub supravegherea unui parinte sau tutore. Va rugam sa tineti cont de faptul ca Serviciul se adreseaza unui public variat si ca in calitate de parinte sau tutore sunteti responsabil de alegerea sectiunilor din Serviciu care credeti ca sunt potrivite pentru copilul dumnevoastra.  

4. POLITICA ROPEDIA.RO REFERITOR LA INTIMITATEA UTILIZATORILOR

Datele de inregistrare si alte informatii stranse despre dumneavoastra sunt subiectul Politicii de intimitate Pentru mai multe informatii despre acestea va rugam accesati pagina ROPEDIA.RO la: www.Ropedia.ro  

5. CONTUL, PAROLA SI SECURITATEA DUMNEAVOASTRA

La completarea procesului de inregistrare veti primi un cont si o parola pentru a putea accesa serviciul. Dumneavoastra sunteti responsabil pentru mentinerea confidentialitatii parolei si a contului si de asemenea sunteti responsabil pentru toate activitatile care se vor efectua sub acest cont. Sunteti de acord sa instiintati imediat ROPEDIA.RO in cazul in care contul sau parola dumneavoastra au fost utilizate de o persoana neautorizata sau in orice alt caz in care apare o bresa de securitate. Sunteti responsabil pentru inchiderea sesiuni de lucru (logout) in cazul in care ati terminat pentru moment activitatile in cont. ROPEDIA.RO nu isi asuma nici o raspundere in cazul in care se produc pagube sau pierderi de date cauzate de incapacitatea dumneavoastra de a va conforma acestei sectiuni (sectiunea 5).      

6. CONDUITA MEMBRILOR

Intelegeti ca toate informatiile, date, text, programe, muzica, sunet, fotografii, grafice, filme, mesaje si alte materiale ("Continut") publice sau transmise privat sunt responsabilitatea celui de la care acest Continut provine.

Acesta inseamna ca dumneavoastra si nu ROPEDIA.RO este responsabil pentru Continutul pe care il incarcati, postati, trimiteti prin e-mail, transmiteti sau faceti disponibil prin intermediul Serviciului. ROPEDIA.RO nu controleaza Continutul vehiculat prin intermediul Serviciului si ca urmare nu garanteaza acuratetea, integritatea sau calitatea Continutului transmis de catre membrii sai. Intelegeti ca prin utilizarea Serviciului puteti fi expus la Continut ce poate fi ofensator, indecent sau discutabil.

In nici o circumstanta ROPEDIA.RO nu va fi raspunzator in nici un fel pentru Continut, erori de transmitere, omisiuni, pagube de orice natura rezultate ca urmare a utilizari Continutului vehiculat prin intermediul Serviciului.

Sunteti de acord sa nu folositi Serviciul pentru a:

a)       incarca, posta, trimite prin e-mail, transmite sau a face disponibil Continut ilegal, daunator, amenintator, abuziv, hartuitor, tortionar, defaimator, vulgar, obscen, calomniator, privitor la intimitatea altor persoane, rasist, etnic sau in alt fel discutabil.

b)       dauna, a vehicula Continut ce aduce atingere minorilor in orice fel

c)       pentru a personifica, hartui orice persoana sau entitate, incluzind dar nu limitat la, oficiali ROPEDIA.RO, lideri de forumuri.

d)       a face declaratii false sau a defaima in alt fel o persoana sau entitate.

e)       a indeparta headerul sau a manipula in alt fel identificatorii pentru a deghiza originea oricaror Continuturi transmise prin intermediul  Serviciului

f)         incarca, posta, trimite prin e-mail, transmite sau a face disponibil Continut pentru care nu aveti dreptul de a-l face disponibil pentru public cum ar fi informatiile confidentiale de la locul de munca, prevederi ale unor contracte.

g)       incarca, posta, trimite prin e-mail, transmite sau a face disponibil Continut ce aduce atingere unor patente, marci inregistrate, secrete comerciale, copyright sau alte drepturi.

h)       incarca, posta, trimite prin e-mail, transmite sau a face disponibil orice publicitate nesolicitata, materiale promotionale, scheme piramidale, scrisori in lant sau alte materiale de asemenea natura.

i)         incarca, posta, trimite prin e-mail, transmite sau a face disponibil materiale ce contin virusi de calculatoare, coduri sursa, fisiere sau  programe care au fost concepute sa ingreuneze, intrerupa, distruga, limiteze sau sa spioneze functionarea programelor, calculatoarelor, echipamentelor de telecomunicatie.

j)         distruge cursul normal al dialogului, cauza un screen-scroll mai repede decat alti utilizatori ai Serviciului sunt in stare sa citeasca sau a  actiona astfel incat acesta sa afecteze negativ capacitatea altor utilizatori de a angaja schimburi in timp real.

k)       interfera sau a intrerupe functionarea Serviciului, serverelor sale sau a retelelor conectate la Serviciu. Nesupunerea la cerintele, procedurile, politicile sau reglementarile retelelor conectate la Serviciu.

l)         viola intentionat sau nu orice lege sau reglementare cu valoare de lege aplicabila local sau international

m)     urmari alti utilizatori ai Serviciului

n)       colecta si a stoca date despre alti utilizatori ai Serviciului  

Intelegeti ca ROPEDIA.RO isi rezerva dreptul de a refuza transmiterea, stocarea sau poate indeparta orice Continut ce contravine prezentului TS.   -         

Sunteti de acord ca aveti obligatia de a evalua toate riscurile asociate folosirii Continutului vehiculat prin intermediul Serviciului incluzand aici si acuratetea informatilor.

In acesta privinta veti retine ca ROPEDIA.RO nu garanteaza pentru acuratetea informatiilor create de ROPEDIA.RO sau furnizate de catre terte parti catre ROPEDIA.RO si vehiculate prin intermediul Serviciului. -         

Sunteti de acord ca ROPEDIA.RO poate stoca Continutul vehiculat prin intermediul Serviciului si poate dezvalui acest continut:

1) daca este solicitat de catre organele care aplica legea

2) pentru a:

      a) respecta un proces legal

      b) aplica TS

      c) raspunde unor cereri ale unor terte parti cu privire la violarea drepturilor lor de catre un utilizator al Serviciului

      d) proteja drepturile, proprietatea sau siguranta personala a ROPEDIA.RO, a utilizatorilor sai sau a publicului. -         

Sunteti de acord ca in procesul tehnic de procesare si transmitere a Serviciului incluzand Continutul informatiile pot fi:

  a) transmise pe variate retele de comunicatie

  b) transformate in vederea adaptarii lor la cerintele tehnice ale retelelor de comunicatie.  

7. CONDITII SPECIALE INTERNATIONALE

Recunoscand natura globala a Internetului, sunteti de acord sa respectati toate reglementarile locale referitoare la conduita pe internet si a Continutului acceptabil.  

8. CONTINUTUL TRIMIS PENTRU A FI INCLUS IN SERVICIU

ROPEDIA.RO nu pretinde dreptul de proprietate asupra continutului trimis de catre dumneavoastra pentru a fi inclus in Serviciu. Cu toate acestea asupra Continutul pe care il furnizati ROPEDIA.RO pentru a fi inclus in Serviciu in sectiunile care pot fi accesate de marele public, acordati ROPEDIA.RO dreptul de a distribui, reproduce, modifica, adapta si a prezenta marelui public aceste materiale.  

9. DESPAGUBIRI

Sunteti de acord sa despagubiti ROPEDIA.RO si parteneri sai in cazul in care datorita activitatii dumneavoastra ROPEDIA.RO sufera pagube sau pierderi.  

10. REVANZAREA SERVICIULUI

Sunteti de acord sa nu reproduceti, copiati, vindeti sau exploatati in scopuri comerciale nici o portiune a Serviciului, accesul la Serviciu.  

11. REGLEMENTARI GENERALE PRIVIND UZUL SI STOCAREA -         

Intelegeti si sunteti de acord ca ROPEDIA.RO poate stabili limite si restrictii privind uzul Serviciului cum ar fi: perioada maxima de stocare si publicare a Continutului trimis pentru a fi inclus in Serviciu, perioada maxima in care puteti fi conectat la Serviciu, dimensiunea maxima a fisierelor acceptate, dimensiunea maxima a mesajelor e-mail acceptate, numarul maxim de mesaje e-mail acceptate, spatiul de stocare maxim alocat dumneavoastra. -         

Intelegeti si sunteti de acord ca ROPEDIA.RO nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderile sau erorile de inregistrare a comunicatilor. -         

Intelegeti si sunteti de acord ca ROPEDIA.RO poate deconecta conturile care sunt inactive o perioada mai mare de timp. -         

Intelegeti si sunteti de acord ca ROPEDIA.RO isi rezerva dreptul de a modifica aceste reglementari generale cu privire la uzul si stocarea pe Serviciu, in orice moment cu sau fara notificare prealabila.  

12. MODIFICARILE SERVICIULUI

ROPEDIA.RO isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment sau periodic, de a suspenda temporar sau de a opri definitiv Serviciul sau portiuni din acesta cu sau fara notificare prealabila.

Sunteti de acord ca ROPEDIA.RO nu este raspunzator in nici un fel in fata dumneavoastra sau a unei terte parti pentru modificarea, suspendarea sau oprirea definitiva a Serviciului sau a portiunilor sale.  

13. INCETAREA SERVICIULUI

Sunteti de acord ca ROPEDIA.RO poate suspenda sau sterge definitiv contul si parola dumneavoastra si tot Continutul stocat sub acest cont in cazul in care considera ca numai utilizati Serviciul, ati incalcat sau ati actionat intr-un mod care contravine prezentul TS.

Sunteti de acord ca ROPEDIA.RO nu este raspunzator in nici un fel in fata dumneavoastra sau a unei terte parti pentru suspendarea sau stergerea definitiva a contului dumneavostra.  

14. RELATIA CU TERTE FIRME CONTACTATE PRIN INTERMEDIUL SERVICIULUI

Relatia si afacerile dumneavoastra, participarea la promotiile tertelor firme care au reclame pe Serviciu sau contactate prin intermediul Serviciului incluzand plati si livrarea de bunuri ori alte materiale, informatii, conditii, garantii se fac numai pe responsabilitatea dumneavostra si a tertei parti.

Sunteti de acord ca ROPEDIA.RO nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderile sau daunele rezultate in urma relatiei dumneavoastra cu terta parte.  

15 LINKURI

Serviciul sau terte parti prezente pe Serviciu pot pune la dispozitia dumneavoastra legaturi (linkuri) spre alte situri sau resurse internet. Pentru ca ROPEDIA.RO nu detine controlul asupra acestor situri sau resurse. -          Intelegeti si sunteti de acord ca ROPEDIA.RO nu este responsabil de disponibilitatea permanenta a acestor situri sau resurse si nu sprijina, nu este responsabil pentru Continutul, reclamele, produsele sau alte materiale disponibile pe aceste situri sau resurse. -         

Intelegeti si sunteti de acord ca ROPEDIA.RO nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderile sau daunele rezultate in urma interactiunii dumneavoastra cu aceste situri sau resurse.  

16 DREPTURILE DE AUTOR ALE ROPEDIA.RO -         

Intelegeti si sunteti de acord ca Serviciul si eventualele programe informatice descarcate de pe Serviciu si utilizate in conexiune cu Serviciul contin informatii si baze de date care sunt proprietatea ROPEDIA.RO si sunt protejate de legile Romaniei si ale altor state.          

Intelegeti si sunteti de acord ca reclamele si Continutul pot contine informatii si nume ce sunt protejate de legea dreptului de autor, sunt marci, marci inregistrate, patente, cu exceptia cazurilor in care aveti autorizarea ROPEDIA.RO sau a partenerilor sai, sunteti de acord sa nu modificati, inchiriati, imprumutati, vindeti, distribuiti, sa creati lucrari derivative din Continutul vehiculat pe Serviciu. ROPEDIA.RO va acorda o licenta personala, neexclusiva si netransferabila asupra programelor descarcate de pe Serviciu, utilizabile pe un singur calculator. Nu aveti voie sa copiati pe alte calculatoare,sa modificati, sa incercati sa descoperiti codul sursa, sa vindeti, sa inchiriati programele sau sa permiteti altora sa faca aceste lucruri. Nu aveti voie sa modificati programele sub nici o forma sau sa utilizati  versiuni modificate ale programelor, inclusiv (dar nu limitat la) pentru a obtine accesul neautorizat la Serviciu. Sunteti de acord sa accesati Serviciul doar prin interfata furnizata de catre ROPEDIA.RO.              

17. GARANTII

IN MOD EXPRES INTELEGETI SI SUNTETI DE ACORD CA:

A: UTILIZAREA SERVICIULUI ESTE UN RISC ASUMAT DE CATRE DUMNEAVOASTRA. SERVICIUL    ESTE FURNIZAT "ASA CUM ESTE" SI "CAND ESTE DISPONIBIL".

B: ROPEDIA.RO NU GARANTEAZA CA:   

     (i)    SERVICIUL VA SATISFACE NECESITATILE DUMNEAVOSTRA   

     (ii)   SERVICIUL VA FUNCTIONA NEINTRERUPT, SIGUR SI FARA ERORI   

     (iii)  DATELE OBTINUTE DE PE SERVICIU SUNT CORECTE   

     (iv)   PRODUSELE SAU SERVICIILE ACHIZITIONATE DE PE SAU PRIN INTERMEDIUL           SERVICIULUI VOR FI DE CALITATEA CERUTA DE DVS    

     (V)    ERORILE DIN SOFTWARE VOR FI CORECTATE

C: ORICE MATERIAL DESCARCAT SAU OBTINUT CU AJUTORUL SERVICIULUI SE FACE PE   RESPONSABILITATEA SI RISCUL DUMNEAVOSATRA. VA ASUMATI RASPUNDEREA PENTRU ORICE DAUNE, PIERDERI DE DATE CAUZATE DE FUNCTIONAREA ACESTOR PROGRAME  

D: NICI UN SFAT, RECOMANDARE OBTINUT IN SCRIS SAU ORAL DE LA ROPEDIA.RO PRIN INTERMEDIUL SERVICIULUI SAU NU, NU REPREZINTA O GARANTIE DECAT IN CAZUL IN CARE SE SPECIFICA EXPRES ACEST LUCRU.  

18. LIMITARI

IN MOD EXPRES INTELEGETI SI SUNTETI DE ACORD CA ROPEDIA.RO NU VA FI RESPONSABIL DIRECT, INDIRECT SAU INCIDENTAL PENTRU NICI O DAUNA INCLUZAND DAR NU LIMITAT LA DAUNE PRIN PIERDERE DE PROFIT, UTILIZARE DE PROGRAME, DATE SAU ORICE ALTA PIERDERE (CHIAR DACA ROPEDIA.RO A FOST AVERTIZAT ASUPRA UNOR POSIBILE DAUNE) REZULTAT AL

   (i) UTILIZAREA SAU IMPOSIBILITATEA UTILIZARII SERVICIULUI

   (ii) ACCESUL  NEAUTORIZAT SAU ALTERAREA DATELOR TRANSMISE

   (iii) MATERIALELOR OBTINUTE PRIN INTERMEDIUL SERVICIULUI SAU DE PE SERVICIU

   (iv) TRANZACTIILOR EFECTUATE CU AJUTORUL SERVICIULUI.  

19. EXCLUDERI

UNELE JURISDICTII NU PERMIT LIMITAREA GARANTIILOR SAU NEASUMAREA UNOR GARANTII, DIN ACEST MOTIV S-AR PUTEA CA UNELE PREVEDERI ALE PREZENTULUI TS SA NU SE APLICE IN CAZUL DUMNEAVOASTRA.  

20. CONDITII SPECIALE PENTRU SERVICII CU REFERIRE LA PROBLEME FINANCIARE

Daca intentionati sa creati sau sa va alaturati unui Serviciu, sa primiti sau sa cereti informatii mesaje, atentionari sau alte informatii de pe Serviciu referitor la companii, cotatii bursiere, actiuni sau alte produse financiar bancare va rugam sa cititi Sectiunile 17 si 18 ale TS din nou. Acestea sunt  valabile pentru dumneavoastra in mod expres. In plus, pentru aceste tipuri de informatii este valabila expresia "Investitorul sa fie precaut". Serviciul a fost creat numai pentru a furniza informatii utilizatorilor sai,  dar nici un Continut inclus in Serviciu nu a fost realizat pentru a fi folosit in scopuri financiare. ROPEDIA.RO nu isi asuma nici o raspundere pentru acuratetea, gradul de utilitate sau disponibilitate a informatiilor transmise sau accesibile prin intermediul Serviciului, si nu va fi responsabila pentru nici o decizie financiara bazata pe informatiile vehiculate prin intermediul Serviciului.  

21. NOTIFICARI

Notificarile catre dumneavoastra pot fi transmise atat prin email cat si prin posta. Serviciul poate informa utilizatorii sai despre schimbarile prezentului TS sau a altor termeni, conditii si informatii tehnice si prin afisarea de notificari sau linkuri pe Serviciu.  

22. MARCI INREGISTRATE

Marcile inregistrate ale ROPEDIA.RO nu pot fi utilizate fara permisiunea scrisa a ROPEDIA.RO.

23. DREPTURILE DE AUTOR SI AGENTUL DREPTURILOR DE AUTOR

ROPEDIA.RO respecta proprietatea intelectuala a altora si cere si utilizatorilor sai sa procedeze in aceeasi maniera. Daca credeti ca munca dumneavoastra a fost copiata sau utilizata astfel incat drepturile dumneavoastra de autor au fost incalcate, va rugam sa furnizati ROPEDIA.RO prin intermediul Agentului Drepturilor de Autor urmatoarele informatii:

- o semnatura electronica sau fizica a persoanei autorizate de catre autor sa ii reprezinte interesele

- o descriere a lucrarii despre care pretindeti ca a fost copiata de la dvs.

- o descriere a locului de pe site unde se afla materialul incriminat

- adresa, numarul de telefon si e-mailul dumneavoastra

- o declaratie prin care atestati ca nu ati acordat drepturile de autor catre cel care le utilizeaza sau catre terte persoane cu dreptul de a fi vandute mai departe

- o declaratie prin care afirmati ca sunteti proprietarul materialului incriminat sau reprezentati autorul    

Agentul Drepturilor de Autor al ROPEDIA.RO poate fi contactat la urmatoarea adresa: E-mail: abuse@ropedia.ro  

24. INFORMATII GENERALE

Acest TS constituie acordul intre dumneavoastra si ROPEDIA.RO si guverneaza relatiile dintre dumneavoastra si ROPEDIA.RO. De asemenea puteti intra si sub incidenta altor TS care sunt valabile pentru servicii afiliate ROPEDIA.RO sau pentru terte parti prezente pe Serviciu. TS -ului si relatia dintre dumneavoastra si ROPEDIA.RO vor fi guvernate de legile Statului Roman.

Atat dumneavoastra cat si ROPEDIA.RO sunteti de acord ca toate litigiile care nu pot fi solutionate pe cale amiabila vor fi inaintate spre rezolvare instantelor judecatoresti din Romania. Incapacitatea ROPEDIA.RO de a-si exercita sau impune drepturile sau prevederile TS nu constituie un pretext pentru a nu respecta TS sau drepturile ROPEDIA.RO.

Daca una dintre prevederile TS este declarata invalida de o instanta juridica restul prevederilor TS raman in vigoare.  

25. VIOLARILE PREZENTULUI TS

Va rugam raportati orice violare a prezentului TS la Departamentul de Securitate a Serviciului la e-mail: abuse@ropedia.ro  

 

Copyright  1995-2012 - ROPEDIA.RO Toate drepturile rezervate!

Dacă aveți o pensiune, un hotel, un restaurant, un local sau reprezentați o agenție de turism vă invităm să vă înscrieți pe Ropedia.ro cel mai complet ghid turistic al României.

Înscrierea este gratuită!

Pentru înscriere accesați linkul acesta
Noutati despre Ropedia.ro, jurnale de calatorie, opinii si articole scrise de echipa Ropedia.ro

  Puteti sa ne urmariti pe:

  • Am fost acum 5 zile la cascada.....Din tot concediul,ăsta a fost locu
  • RUSINEEEEEEE!AM BATUT SUTE DE KM. PENTRU A URCA LA CASCADA SI LA ORA 1
  • Cu bilet prin casa pe 6 aprilie 2018,in Vinerea Mare dupa aproape 15 o
  Aflati aici ce se mai discuta pe forumul Ropedia.ro
  • Domeniul schiabil Sureanu
  • Dezvoltare Ropedia.ro - 08 Decembrie 2011
  • Schi in Maramures
  • Adrese in format cod QR
  • DN 2D Focsani - Targu Secuiesc