Loading
Stema judetului Bacau

Judeţul Bacau

Pozitia judetului Bacau in Romania
Bacau


Judetul Bacau este situat in partea de est a Romaniei si in centrul Moldovei fiind flancat la vest de Carpatii Orientali unde se afla si cel mai inalt varf din judet respectiv varful Grindusa de 1664 m (Muntii Tarcau). 

Este limitat de judetele:Neamt (nord), Vrancea (sud), Harghita, Covasna (vest), Vaslui (est) iar intre aceste limite are o suprafata de 6621 kmp respectiv 2,8% din teritoriul national.

Principalele orase sunt: Bacau (resedinta de judet), Buhusi, Comanesti, Darmanesti, Moinesti, Onesti, Slanic Moldova, Targu Ocna.

Relieful este variat si dispus in trepte ce scad din vest spre est. Principalele unitati montane din judet sunt cele ale Carpatilor Orientali si anume: Muntii Vrancei (Vf. Zboina Neagra - 1350 m), Muntii Gosmanu (1447 m), Muntiii Tarcau, Berzunti (990 m), Muntii Ciucului (Vf. Gura Muntelui - 1553 m) si Nemira (Vf. Nemira Mare - 1649 m). Sunt prezente si dealurile subcarpatice din grupa Subcarpatilor Moldovei iar mai la est se situeaza Podisul Moldovei cu altitudini in general in jurul valorii de 500 m. Depresiuni importante sunt Tazlau-Casin si  Comanesti si ca o unitate aparte apare Lunca Siretului.

Clima este temperat continentala cu tendinte de excesivitate spre est cu precipitatii in general mai scazute cu geruri mari iarna si ierni calduroase. Se observa evident si o etajare pe trepte de relief a climei. Vanturile dominante sunt cele din nord si nord-est fiind prezent iarna crivatul.

Hidrografia este tributara in totalitate Siretului. Principalul afluent ai acestuia in acest sector este Trotusul cu afluentii sai Tazlau, Casin si Oituz.
Lacurile sunt in majoritate artificiale precum Lacul Poiana Uzului, Racova, Bacau II, Racaciuni, Galbeni, Beresti. Un lac natural interesant este lacul Balatau format prin bararea naturala a unui afluent al Uzului (raului Izvorul Negru).

Comentarii pentru Bacau


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


KOSSMYN
29 septembrie 2010, 17:25
Mi-a placut cum ati prezentat intreg judetul insa era fff bine dak erau si mai multe poze sau imagini cu cele mentionate...

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii